Як вже повідомлялось, найближчими днями може відбутися зміна на посту головного тренера київської «Оболоні».

Невдалі виступи столичної команди у минулому сезоні та регулярні втрати очок у нинішньому змушують керівництво клубу шукати шляхи виходу із ситуації.

За інформацією Sport.ua із джерел, одним із кандидатів у випадку відставки нинішнього керманича Валерія Іващенка може стати відомий український тренер Сергій Ковалець. 55-річний фахівець добре знайомий президенту ФК «Оболонь» Олександру Слободяну, адже неодноразово працював у цьому клубі – спочатку як гравець, а потім як тренер.

У сезоні-2002/03 та у першому колі сезону-2003/04 Ковалець допомагав новачку еліти «Оболоні» на футбольному полі, а після того, як ступив на тренерську стезю, повернувся в команду вже у ролі головного тренера. Було це у період зимового антракту у сезоні-2009/10. Відтоді Сергій Ковалець пропрацював в «Оболоні» майже два роки, а коли столичний клуб мав нову потребу у зміні наставника (це було перед сезоном-2018/19, коли «пивовари» грали у Першій лізі), знову було запрошено цього ж фахівця.

У першій тренерській каденції Ковальця в «Оболоні» його команді вдалося стати грозою грандів. Впродовж сезону-2010/11 «пивовари» двічі обіграли чемпіона, донецький «Шахтар», зіграли внічию і здобули перемогу в іграх з київським «Динамо». Один із гравців тодішнього складу «Оболоні» Ігор Пластун потрапив до списку членів національної збірної України.