В межах 7-го туру чемпіонату Польщі найбільш “українозована” команда елітного дивізіону гданська Лехія перемогла Гурнік.

Екстракляса, 7-й тур.

Гурнік Забже – Лехія Гданськ 2 : 3.

0 – 1. Царенко – 24.

0 – 2. Ульссон – 28.

1 – 2. Ольковські – 54.

1 – 3. Вюнник – 68.

2 – 3. Насіменто – 82.

Нарешті, це сталося!!! Лехія з українцями в складі здобула першу перемогу в сезоні. І що приємно, до цієї звитяги доклалися наші співвітчизники.

У стартовому складі гостей на поле вийшло троє українських гравців:

  • півзахисник Іван Желізко -провів на полі весь матч, без результативних дій.
  • хавбек Антон Царенко – саме орендований у київського Динамо півзахисник відкрив рахунок у матчі: отримав пас на хід на лівому фланзі, пройшов з м’ячем декілька метрів, змістився ближче до центру і з лінії штрафного ефектно закрутив у дальній кут. Гравець провів на полі 73хв.
  • нападник Богдан Вюнник – екс-форвард Шахтаря відзначився забитим голом: після навісу з кутового м’яч прилетів на голову Буяру Плані і той скинув його на дальню стійку, де перебував українець. Скандальний утікач Шахтаря в дотик перевів сферу у сітку. Для В’юнника цей гол став дебютним у сезоні. Нападник провів на полі повний матч.

Голкіпер Лехії Богдан Сарнавський весь поєдинок провів на лаві запасних. Сергій Булеца та Максим Хлань не потрапили до заявки гданської команди.

Після 7-ми турів у турнірній таблиці Лехія займає поточне 16-е місце, маючи в своєму активі 5 набраних балів.

У наступному турі 14 вересня Лехія на власному полі прийматиме Радомяк.