У минулому турі обидві команди здобули свої перші перемоги у цій кампанії української першості. Для команди Віталія Первака цей тріумф взагалі став історичним – дебютним в історії клубу в рамках елітного дивізіону. У перший день вересня рівненський “Верес” в очному протистоянні приймав “Лівий Берег”.

УПЛ, 5-й тур.

Верес Рівне – Лівий Берег Київ 1 : 3.

1 – 0. Степанюк – 15.

1 – 1. Приходько – 66.

1 – 2. Галас – 82.

1 – 3. Дедух – 87-пен.

Нереалізований пенальті: Гайдучик (Верес) – 33хв.

Верес і Лівий Берег тиждень тому здобули свої перші перемоги в чемпіонаті. Загалом, команди демонстрували непоганий футбол, тож у Рівному очікували на веселу зустріч. Очікування підтвердились.

От тільки киянам у першому таймі весело не було. Вже на 8-й хвилині вони пропустили гол внаслідок прориву Шарая лівим флангом до штрафного – гостям пощастило, адже Владислав заліз у офсайд. Втім, всього через сім хвилин “народний клуб” забив чисто.

Героєм став все той же Шарай, який змістився з лівого флангу та завдав потужного удару низом. Механів парирував, однак Степанюк зіграв на добиванні. 1:0!

Таким чином, Руслан відзначився першим голом після повернення до Вереса. Досить справедливо, адже скасований гол Шарая теж не обійшовся без участі Степанюка (той витягнув захисника й відборовся при закиданні по флангу).

Лівий Берег міг відігратись миттєво, скориставшись панікою в карному майданчику господарів. Вона завершилась ударом Сухоручка в порожні, однак Вовченко вибив м’яч з лінії воріт!

“Лелеки” могли б поскаржитись на Фортуну, якби не подальші події на полі. Вже на 24-й хвилині Верес забив черговий гол – це Гайдучик виграв боротьбу в Дедуха, дійшов до лінії півкола та поцілив у дальній нижній кут. Втім, VAR помітив влучання в руку нападника, тож взяття воріт не зарахували!

На 32-й же хвилині Співаков збив Степанюка у власному штрафному. Арбітр призначив пенальті, Гайдучик підійшов до позначки і… влучив у поперечину! Зрештою, свисток Михайли Райди відправив команди на перерву за рахунку 1:0 на користь Вереса, хоча рівняни забили тричі й мали пенальті!

Перші 20 хвилин другого тайму пройшли спокійніше. Моментів не виникало взагалі, однак Верес зберігав контроль над ходом зустрічі. Наставник киян – Віталій Первак – у спробі щось змінити вдався до радикального рішення, знявши з пробігу одразу трьох гравців. Когута, Банаду й Співакова замінили Войцеховський, Галас і Приходько.

І цей хід спрацював вже за хвилину! Затяжна атака гостей завершилась скидкою Галаса на лівий кут штрафного, а той підробив м’яч під праву й зарядив під дальню стійку – 1:1! Клим відзначився у першому ж матчі за клуб.

Рівняни могли відновити перевагу в рахунку зусиллями свіжого Луана, якому вже на 73-й хвилині вдалося увірватись на правий край карного майданчика та завдати удару. Механів парирував. Цей момент виявився останнім для “народного клубу” в основний час. Втім, ніхто й подумати не міг, що станеться далі.

Лівий Берег несподівано почав додавати в загостренні. На 79-й хвилині шикарним голом міг відзначитись Сухоручко, який вистрілив з дистанції у дальню дев’ять, однак Кожухар врятував Верес. На 81-й же хвилині гості розігнали швидку атаку з передачею Приходька на правий край карного майданчика. Туди увірвався Галас, який бахнув над Кожухарем – 1:2!

На 85-й же хвилині підопічні Віталія Первака провели схожу атаку, але тепер у периметр вривався Войцеховський. Він ледве встигав до м’яча, однак хавбеку пощастило – голкіпер збив його. Пенальті! Дедух ударом з “точки” покарав за порушення правил, поціливши під праву стійку. 1:3! Шоковані фани господарів чи не вперше почали масово покидати Авангард.

Мрвальєвіч міг відродити інтригу на останніх хвилинах компенсованого часу, замикаючи навіс на дальню. Влучити по воротах не вдалося. Зрештою, фінальний свисток зафіксував другу перемогу Лівого Берега в УПЛ. Другу поспіль!