Серія А. Третій тур
1 вересня. 21:45. Турин. “Алльянц Стадіум”
“Ювентус” – “Рома”
Головний арбітр: Марко Гвіда

Стан команд

Слід зазначити, що “Ювентус” здобув свої перемоги з вкрай куцим складом. На матч у Вероні до заявки потрапили лише 12 польових гравців дорослої команди. Два юніори вийшли в стартовому складі. І правий захисник Савона у дебюті забив. А юний вінгер Мбангула, який забив у дебюті в першому турі, цього разу асистував. Душан Влахович, вкрай роздратований невдачами в першому турі, зробив дубль.

‏Тьяго Мотта особливо відзначав командну гру, баланс, високий синхронний пресинг, починаючи з форвардів, як він любить. “Такий пресинг ризикований, але ризик виправдовується, оскільки ти можеш перехопити м’ячі високо і одразу йти до воріт”. Так “Юве” і забив перший гол – перехоплення і пас врозріз віч-на-віч. Такий “Юве” ми й очікуємо бачити у Мотти постійно. Поки вистачить сил.

На “Рому” повинно вистачити. Тим більше – на таку проблемну. Вона лише з одним очком та одним забитим м’ячем після двох турів, в яких грала лише проти “Кальярі” та “Емполі”. Вона виглядає командою без плану, без тренера. Немає командного пресингу, немає комбінацій в атаці, кожен грає за себе, якщо взагалі грає, центр поля та оборона розібрані навіть вдома проти аутсайдера.

Даніеле Де Россі вважає, що команді насамперед не вистачає енергії та інтенсивності, а також бажання бігати та боротися, агресії. Обіцяє надалі обирати гравців саме з таким бажанням. Деяке покращення в другому таймі проти “Емполі” пояснює не тактикою, а розпачем його гравців і тому зростанням бажання.

Де Россі загалом хоче грати в футбол Мотти. Хоча, можливо, сьогодні обере обережнішу тактику і скує команду Мотти, якій “Комо” та “Верона” забагато дозволяли? В атаці ж сама “Рома” дещо створює. Тричі влучала в каркас воріт. Чи вдасться розхитати “Ювентус”, який досі наглухо перекривав оборону та дозволив лише один удар в площину воріт Ді Грегоріо?

Тиждень в “Ромі” був скандальним. Преса повідомляла про два різні інциденти головного тренера з гравцями – Браяном Крістанте та Джанлукою Манчіні, зокрема, навіть про фізичний контакт з першим. Де Россі не заперечував суперечки з ним, але заперечував фізичний контакт і навіть погрожував подати до суду на журналістів. Чи встигне команда заспокоїтися?

Кадри

Чи з’являться Крістанте та Манчіні в “Ромі” з перших хвилин? Готової повністю заміни їм немає. Тим більше, що Ле Фе травмований. Є заміни Дібалі або Суле – Бальданці, який дуже добре двічі виходив на заміну, більш працьовиті, навіть захисні Ель-Шаараві та Залевські.

Є заміна й Артему Довбіку – Ельдор Шомуродов забив “Емполі”. Чи наважиться Де Россі посадити українця в запас після його невдалих виступів?

“Ювентус”, як і раніше, втрачає через травми Веа, Тюрама та Міліка. Чи вийде на правому фланзі оборони юний Савона у своєму другому “старті” за клуб? В першому він забив. Забив у своєму першому й юний вінгер Мбангула. Проти “Комо”. А в другому проти “Верони” він асистував. Влахович натхненний дублем. Йїлдіз позаду нього. А в центрі поля Локателлі та Фаджолі повинні випередити Дугласа Луїса.

Обидва тренери заявили, що всі новачки останніх днів готові грати. Ніко Гонсалес, Тон Коопмейнерс, Франсішку Консейсау, П’єр Калулу, Алексіс Салемакерс, Емануель Коне. Але все ж таки сумнівно, що будь-кого з них кинуть одразу до стартового складу. Хоча Гонсалес більш готовий, та й потрібен, щоб відсунути Камбіазо на місце все ще недосвідченого Савони.

“Ювентус”: Ді Грегоріо, Камбіазо, Бремер, Гатті, Кабал, Локателлі, Фаджолі, Н. Гонсалес, Йїлдіз, Мбангула, Влахович

“Рома”: Свілар, Челік, Манчіні, Ндіка, Анхеліньо, Крістанте, Паредес, Лоренцо Пеллегріні, Дібала, Бальданці, Довбик

Цифри та факти

  • Результати чотирьох останніх очних матчів у лізі – по перемозі кожної з рахунком 1:0 та дві нічиї 1:1, зокрема, в останньому хронологічно, що відбувся в Римі. А до цього “Ювентус” виграв три матчі поспіль
  • В останньому хронологічно очному матчі у лізі в Турині “Ювентус” переміг з рахунком 1:0. В останніх п’яти таких він виграв тричі за нічиєї та поразки, а перед цим виграв вісім таких матчів поспіль
  • В останніх шести очних матчах у лізі ніхто не перемагав з різницею більше одного м’яча
  • В шести з останніх семи очних матчів у лізі забивалося менше трьох м’ячів
  • “Ювентус” виграв три останні матчі ліги, а до цього шість разів поспіль зіграв внічию. Він не програвав у лізі в останніх десяти. Вдома у лізі він виграв два останні, до цього зіграв двічі внічию і не програвав в останніх восьми – чотири перемоги, чотири нічиї
  • “Ювентус” не пропускав в трьох останніх матчах ліги на всіх полях та в п’яти з шести останніх матчів ліги вдома
  • “Рома” програла три з п’яти останніх матчів ліги на всіх полях і не перемогла в шести з семи останніх таких (три нічиї, три поразки). В гостях у лізі вона програла два з останніх чотирьох (дві нічиї) і не перемогла в шести з останніх семи таких (чотири нічиї, дві поразки)