Головний тренер «Полісся» Імад Ашур прокоментував перемогу над «Чорноморцем» (4:1) у 5-му турі УПЛ.

– Ваша команда починає дуже інтенсивно, з перших хвилин пресингуєте суперника. Як вистачає сил?

– Ми хочемо так пресингувати всю гру. Якщо брати цей контекст, який ми хочемо, до якого ми прагнемо, то поки сил не вистачає, якщо брати всю гру. Ми хочемо це робити постійно, постійно, постійно.

Ми говорили вже неодноразово, що ми поки що на шляху. Це фізична складова, вона так само дуже важлива, але тут не тільки фізична підготовка, яка зараз у нас змінилася суттєво, а й ментальна.

Тобто, прагнути робити, навіть коли, можливо, здається, що вже не варто. Але це треба робити, а для цього треба час, і треба працювати надалі, бо це все рівно приносить, як ми бачимо, певний результат.

– Гол у роздягальню – це був момент розконцентрації чи, можливо, помилки?

– Це був епізод, який ми розберемо більш детально, щоби вже зрозуміти, з чого він почався, бо в заключній фазі гравці готувалися до подачі, і гравець «Чорноморця» змінив своє рішення. І так вийшло, що ми не готові були зустріти гравця, який пробив. Ми його зустрічали, але вже з запізненням.

Але глобально я думаю, що тут і фізична складова так само, бо якщо подивитися на кількість гравців, які були за лінією м’яча, то були не всі. Можливо, і не тільки фізична складова, можливо, десь ментально вирішили, що вже все, кінець 1-го тайму.

Так чи інакше це один епізод, невчасний. Такі епізоди насправді вчасними не можуть бути, але він стався. І, знову ж таки, я радий, що ми створили більше таких епізодів, які завершилися взяттям воріт, – сказав Ашур.

– Чула, як ви кричали своїм гравцям: «Граємо так, наче 0:0» вже за рахунку 2:0. Як налаштовували їх на 2-й тайм і чи багато довелося змінити в грі? Бо «Чорноморець» після 1-го голу активізувався і теж включився.

– Звісно, я вже казав, що ментальна складова, як і фізична, буде грати свою роль. Ми розуміли, що в 2-му таймі суперник буде битися за кожен м’яч, буде вигризати кожен епізод, буде бажати все ж таки додати до цього голу в роздягальню.

Нам довелося перш за все подивитися ті епізоди 1-го тайму, де ми могли недопрацювати або прийняти не ті рішення, про які ми домовлялися.

У 2-му таймі, знову ж таки, рахунок мав бути для нас 0:0, але ми розуміємо, що ментально це не так все просто, бо ментально і 3:0 – це вже для нас тотальна перевага, ментально і гол в роздягальню – це для нас вже певний удар і певне натхнення для суперника.

Тому проговорили ті моменти, які ми маємо виправити в 2-му таймі, і так само проговорили той факт, що ми можемо зараз постраждати. Якщо домінували в 1-му таймі, грали в нашу гру, яку ми хотіли нав’язувати, то в 2-му таймі доведеться домінувати, коли ми страждаємо.

Я вже так само казав це багато разів попередньо. Сьогодні зробили це – я так вважаю, принаймні. А детально будемо розбирати вже трохи пізніше.

– Тейлор і Пайшао – що з ними? У Тейлора рецидив чи ні?

– Подивимося. Тейлор поскаржився на задню. Не можу зараз сказати, бо ви розумієте, що нам треба зробити дослідження і зрозуміти. Пайшао – наче, судоми. Ви бачили, дограв матч до кінця, взяв участь у 4-му голі, хоча вже ледве ходив.

Але все ж таки в критичні моменти так само треба знайти в собі певний запас, коли вже здається, що вже неможливо. Ми намагаємося викреслити слово «неможливо» з нашого лексикону, – сказав Ашур.