Другий ігровий день 5-го туру чемпіонату України очним протистоянням закривали “моряки” та “вовки”. Зокрема, команда Олександра Бабича в Одесі приймала підопічних Імада Ашура.

УПЛ, 5-й тур.

Чорноморець Одеса – Полісся Житомир 1 : 4.

0 – 1. Назаренко – 3-пен.

0 – 2. Пайшау – 8.

0 – 3. Гуцуляк – 35.

1 – 3. Бутко – 45+4.

1 – 4. Лєднєв – 90+5.

Нереалізований пенальті: Толедо Коста (Полісся) – 35хв.

Полісся в УПЛ набрало 7 очок за 3 тури, а от Чорноморець програв 3 матчі і виграв лише один. Підопічним Ашура вистачило півгодини, щоб підтвердити свій статус фаворита.

На старті “запалили” Олександр Назаренко та Віталій Єрмаков. Вінгер Полісся оформив гол + пас за безпосередньої допомоги центрбека Чорноморця. Спочатку Єрмаков рукою привіз пенальті, а потім обрізався на власній половині. Назаренко асистував Пайшао. Дебютний гол бразильця у футболці Полісся. У Назаренка 5 + 1 за 4 матчі УПЛ. Сергію Реброву явно ще раз пригадають ігнор Олександра у заявці збірної…

У ворота Чорноморця призначили ще один пенальті. Білошевський на лінії карного майданчика наступив на ногу Крушинському, і Олександр Афанасьєв після перегляду повтору вказав на позначку. Цього разу Назаренко поділився з Таллесом, але той програв дуель Рудьку. Першим на добивання прибіг Гуцуляк, який випередив… Єрмакова. Бабич зніме бідового захисника у перерві.

Втім, Чорноморець встиг красиво відквитати один м’яч до відпочинку. Статусні ветерани показали клас. Петряк перевів з лівого флангу на правий, а Бутку вдався розкішний дальній удар в дев’ятку. Екс-захисник збірної України не забивав півтора року.

Другий тайм виявився значно нуднішим. Хобленко просив пенальті для Чорноморця, але тут VAR чомусь не втручався. У компенсований час “джокер” Полісся Богдан Лєднєв оформив розгромну перемогу. Житомирський клуб помстився Чорноморцю за 1:4 у минулому сезоні і з 10 очками вискочив на другу сходинку УПЛ.