“Евертон” та “Борнмут” зіграли у третьому турі чемпіонату Англії. Обидва українських гравці потрапили до старту на цей поєдинок. Віталій Миколенко з’явився з перших хвилин на лівому фланзі оборони “ірисок”, Ілля Забарний – у центрі захисту “вишеньок”.

АПЛ, 3-й тур.

Евертон – Борнмут 2 : 3.

1 – 0. Кін – 50.

2 – 0. Калверт-Льюїн – 57.

2 – 1. Семеніо – 87.

2 – 2. Кук – 90+2.

2 – 3. Сіністерра – 90+7.

Центральним для українського глядача став матч між Евертоном та Борнмутом на Гудісон Парк. Обидва наших земляка вийшли в основі. Перший тайм пройшов без голів, а от на початку другого пішов екшн – “іриски” забили двічі за сім хвилин. Героєм став Калверт-Льюїн, який асистував Кіну й відзначився сам.

До Забарного можна поставити питання щодо першого взяття воріт, адже саме він страхував партнера в центрі захисту й саме він не накрив удар Кіна з відскоку. Втім, Борнмут наприкінці основного часу відігрався – і тут вже Миколенко зіграв невдало при першому голі. Саме він не зміг перехопити простріл на дальню стійку, який замкнув Уаттара, хоча Віталій грав з ним 1-в-1.

Борнмут на 87 хвилину горів з рахунком 0:2, але на 6-й компенсованій програвав вже Евертон – 2:3. До Миколенка там питань небагато, хоча Коулмен висловлював претензії щодо відсутності на дальній стійці. Але ж ситуативно саме Шеймус грав по ній і саме він дав Сіністеррі замнкути наві Клюйверта. Цікаво, що гольова атака “вишеньок” почалася із вдалого закидання Забарного – і вона принесла гостям перемогу.