У суботу, 31 серпня, в Олександрії на стадіоні КСК «Ніка» відбувся матч п’ятого туру Української Прем’єр-ліги з футболу, у якому грали «Олександрія» і ковалівський «Колос».

Українська Прем’єр-ліга. 5-й тур.

«Олександрія» – «Колос» – 2:1

 Голи: Ковалець, 15, Джевані, 73 – Гусол, 76

 Попередження: Калюжний, 78, Смирний, 82 – Велетень, 9, Цуріков, 24, Криворучко, 79

«Олександрія»: Єрмаков – Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко – Шостак (Джевані, 62), Калюжний, Ковалець (Костишин, 80) – Шулянський (Смирний, 62), Філіппов (Логінов, 90+3), Беззера (Мишньов, 80).

«Колос»: Горох – Цуріков, Бондаренко, Шершень, Поправка – Демченко, Гагнідзе – Третьяков (Гусол, 61), Оріховський (Криворучко, 61), Велетень (Ільїн, 61) – Паулаускас.

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 5 (3) – 2 (1)
Кутові: 3 – 0
Офсайди: 0 – 0.

Команди полярно розпочали сезон. Колос у 4 турах УПЛ набрав усього 2 очки, та ще й вилетів з Кубка від Оболоні. Натомість у Олександрії все розкішно – 9 пунктів з 9, скальп Шахтаря після перестрілки тижневої давнини.

Підопічні Ротаня доволі швидко підтвердили свою домінацію. На 15-й хвилині Ковалець зумів приборкати подачу Шулянського з кутового і другим дотиком увігнав м’яч в сітку. Цуріков захотів покарати капітана Олександрії, але отримав лише жовту за грубощі.

Колос мав розкішний шанс відігратися. М’яч вдало відскочив до Велетня, але Владислав запустив високо над воротами. Мінімальна перевага Олександрії до перерви.

Після відпочинку все залишалось під контролем господарів. Колос взагалі не турбував Єрмакова, натомість хлопці Ротаня розвинули успіх. Мартинюку дозволили легко наблизитися до карного майданчика і зробити дві спроби подачі. Першу заблокували, а от друга прилетіла прямісінько на ногу Джевані – дебютний гол 23-річного бразильця в українському футболі.

Філіппов мав ховати Колос, але з вигідної позиції пробив повз ворота. Покарання не забарилось. 18-річний Гусол обігрався з Цуріковим та геніально закрутив у дев’ятку – явний претендент на гол туру.

На більше Колос не спромігся, та й не заслужив. Олександрія йде на відпочинок лідером УПЛ з максимальними 12 очками за 4 матчі.