“Арсенал” та “Брайтон” зіграли в межах 3-го туру АПЛ. Олександр Зінченко розпочав цей матч на лаві для запасних. Українець вдруге поспіль не потрапив до стартового складу.

АПЛ, 3-й тур.

Арсенал – Брайтон 1 : 1.

1 – 0. Хаверц – 38.

1 – 1. Жоау Педро – 58.

Вил: Райс (Арсенал) – 49хв друга жовта картка.

Брайтон шокував у минулому турі, вирвавши перемогу над Манчестер Юнайтед, а Арсенал впевнено переміг Астон Віллу. Обидві команди підходили до гри в статусі лідерів АПЛ, нехай і лише після 2 турів. Мікель Артета залишив Олександра Зінченка в запасі, довірившись Юрр’єну Тімберу.

На початку гри моментів особливо не виникало, “каноніри” трохи більше володіли м’ячем. Вже на 17-й хвилині відбулась перша заміна – Джеймса Мілнера замінив Ясін Аярі. Арсенал так само міг втратити Едегора, але той зміг продовжити гру. Наприкінці першого тайму лондонці повели в рахунку: Сака встиг випередити захисника та віддав “черпачком” на Хаверца, а німець елегантно перекинув воротаря – 1:0! Троссар непогано пробив, змістившись з лівого краю штрафного – Вербрюгген забрав м’яч до рук.

А от початок другого тайму став кошмаром для підопічних Артети. Спочатку команду підвів Деклан Райс, який заробив дві жовті за лічені секунди. Спершу англієць грубо зіграв проти Велтмана, а потім ледь помітним рухом відкинув м’яч, через що нідерландець зарядив йому по ногах, намагаючись влучити по снаряду. Арбітр це все зафіксував, тож “каноніри” залишились у меншості.

На 58-й хвилині Брайтон зрівняв рахунок. Данк віддав прекрасну розрізну передачу через усе поле на Мінте, який вискочив віч-на-віч з Раєю, але не переграв іспанця. М’яч відскочив до Жоау Педру, який розстріляв фактично порожні ворота.

Після цього почалась гра на зустрічних курсах, у якій Арсенал мав трохи кращі моменти. Так, Хаверц не реалізував вихід віч-на-віч, а Сака замикав простріл від Кая, але прямо у Вербрюггена. Брайтон також активно йшов у атаку, користуючись чисельною перевагою. Зінченко вийшов на поле на 80-й хвилині, замінивши Тімбера, який отримав травму. З-під українця другий м’яч міг забити Жоау Педру – Олександр пропустив форварда, який замикав навіс з флангу, але Габріел зумів вибити м’яч на кутовий.

В підсумку, гра так і завершилась з рахунком 1:1. Брайтон та Арсенал набрали по 7 очок, тимчасово очоливши турнірну таблицю.