Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко прокоментував нічию з «Ворсклою» (1:1) у 5-му турі УПЛ.

– Чи була помилка захисників в епізоді з пропущеним голом?

– Завжди в кожному моменті є помилка. Це природно і звично. Є помилка, є виконання в кожному забитому голі. Більш детально, напевно, не буду говорити про це. Всі все побачили.

– Часовий гандикап «Ворскли» ускладнив вам задачу в плані підготовки до цієї гри?

– Так, ми зіграли на 2 гри більше за 2 тижні, тому, 100 відсотків, нам було складно, і ми бачили, що ми десь хвилині на 30-й трішки стали, потім на хвилині 60-й. Намагалися за рахунок замін знову підвищити темп, але це не вдалося.

Вважаю в цілому, що гарна команда не має проводити 2 різні тайми. Тобто, якщо ти домінуєш, якщо маєш тотальну перевагу, то ти щонайменше повинен продовжувати це робити, але не зупинятися, 100 відсотків. І тому ці моменти не дуже радують.

Але ми розуміємо, над чим працювати. Знову ж таки, ми команда, яка ще вчора була командою Першої ліги, і ми намагаємося грати першим номером, намагаємося домінувати, і бачимо, що навіть проти такої команди, як «Ворскла», яка приїжджає до нас і радіє нічиїй, – це про щось вже каже, що вони не хочуть нас пресингувати, вони розуміють, що їм буде важко це зробити. І це вже є щось позитивне.

Але, в цілому, ми повинні продовжувати те, що ми починаємо на початку гри, в середині гри. Тобто, гнути лінію свою з першої до останньої хвилини.

– Сергій Долганський і експерти говорять про велику кількість браку у «Ворскли» в 1-му таймі. Як ви вважаєте, це заслуга вашої команди?

– Звісно. Коли є агресивний динамічний пресинг, то ти створюєш проблеми супернику. Суперник грає так, як дозволяє йому команда суперників. І коли ми були досить агресивним, досить динамічними, то для «Ворскли» було дуже важко вийти з оборони, ми не давали підіймати голову.

Але, знову ж таки, фізично нам потрібно додавати. І в деяких моментах ментально, ми повинні розуміти, що так можна грати 90 хвилин, і немає різниці, коли ти пресингуєш або коли ти відкатуєшся назад і думаєш, що тобі буде так легше. Це не є фактом, 100 відсотків.

Ми обираємо інший шлях, ми обираємо динаміку та пресинг. А вже за рахунок замін ми повинні додавати в цьому після 60-ї хвилини. Маю надію, що так буде в подальшому в нас, – сказав Лупашко.