Бразильський захисник “Полісся” Жоао Віалле розказав про підготовку до матчу з “Чорноморцем”, особливості гри захисників в УПЛ та винагороду Назаренкові за голи.

– Зараз готуємося до гри з “Чорноморцем”, розкажи трошки детальніше про цей тренувальний тиждень.

– Цей тиждень вийшов коротшим за цикл підготовки до попередньої гри, тому були деякі зміни в тренувальному процесі. Відмічу, що більше часу приділяємо теоретичним заняттям, де ми не тільки вивчаємо “Чорноморець”, а ще й аналізуємо свої дії в попередніх матчах. Під час короткого циклу підготовки важливо розуміти як саме треба грати проти конкретного суперника, а наявні фізичні кондиції лишається тільки підтримувати на рівні.

– Після крупної перемоги над “Оболонню” легше готуватися, в контексті атмосфери всередині колективу?

– Так, була перемога з рахунком 4:0, але цей матч вже в минулому. Дійсно, той поєдинок додав нам впевненості, але це вже в історії. Кожен наступний матч починається з рахунку 0:0, тому треба щоразу віддаватися на 100 відсотків та навіть більше, щоб рухатися далі і продовжувати отримувати позитивні результати.

– В одному з епізодів минулого поєдинку ти зазнав ушкодження, вже встиг відчути всю бойовитість УПЛ?

– Пам’ятаю, ви говорите про епізод, коли ми з опонентом зіткнулися головами в повітрі. Спочатку було важко і навіть коли я піднявся, то ще відчував, що не повністю оправився після зіткнення. Я розумів, що потрібен команді, тому було прийнято рішення продовжувати матч. Що стосується фізики та інтенсивності, то я все відчув буквально з першого матчу. Зараз потихеньку адаптуюся до цього стилю, на кожному тренуванні я повністю віддаюсь, щоб надалі виходити переможцем з подібних єдиноборств.

– До матчу з “Оболонню” ти пообіцяв Назаренку вечерю, якщо він відзначиться. Вечеря вже була? Що пообіцяєш, якщо Олександр відзначиться у воротах “Чорноморця”?

– Так-так (сміється). Цей підготовчий цикл вийшов коротким, я планував “проставитися”, але часу не вистачило. Та це не привід розчаровуватися, бо в нас все рухається в геометричній прогресії. Цілком є шанс, щоб я “проставився” двічі. Ми зможемо повечеряти цілих два рази, якщо Назаренко заб’є ще й “Чорноморцеві”.