Наставник «Динамо» Ігор Костюк поділився своїми враженнями від старту чемпіонату України, розповів про підготовку до матчу проти ЛНЗ, а також про очікування від майбутнього старту команди в Юнацькій лізі УЄФА:

– Ми готувалися до початку сезону, але хвороба нас трохи вибила з колії. Зараз відновлюємо кондиції, і на відсотків 80-90 повертаємо собі стан, який був перед стартовим матчем.

У нашій країні ситуація така, що єврокубкові матчі усі команди грають за кордоном, для хлопців це теж своєрідна школа. Це більш доросла підготовка та складніші випробування.

– Чого очікуєте від наступного матчу з черкаським ЛНЗ?

– Слабких суперників немає, на кожного необхідно налаштовуватися з максимальною самовіддачею. Ми ж тренуємося не для того, щоб грати з сильними чи слабкими суперниками, а щоб прогресувати у кожному матчі, награвати те, що ми тренуємо, і бути конкурентоспроможними. Зокрема, щоб гравці конкурували за місце у стартовому складі першої команди.

– Чого очікуєте від жеребкування Юнацької Ліги УЄФА та єврокубкового сезону?

– У зв’язку з цим ми поїхали до Чехії на турнір, щоб трохи зануритися в атмосферу європейського футболу. Перший тур ми пропускаємо, тому що рейтинг нашої команди високий. А з другого туру вже будемо дивитися та аналізувати суперників, які гратимуть у першому кваліфікаційному раунді й розуміти їхню силу. Ми вже два роки не грали у Юнацькій Лізі УЄФА, скучили, тому, думаю, добре підготуємося та з гарним настроєм підійдемо до цих матчів. Наші гравці незабаром поїдуть до збірних, де теж отримають досвід міжнародних матчів, а 22-23 жовтня у нас буде перша гра.

– Які очікування на європейській арені від вашої команди цього року? Наскільки готові змагатися з серйозними командами?

– З усіма суперниками можна грати, це футбол, усе залежить лише від нас, від того, як будемо налаштовуватися і грати, яким буде у хлопців емоційний стан. Я завжди кажу, що кожна наша гра – це підготовка до Юнацької Ліги УЄФА – і емоційно, і фізично, і в плані боротьби на футбольному полі, адже європейські протистояння складатимуться з двох матчів, і там не буде права на помилку, на відміну від групового етапу. Потрібно обирати таку тактику, щоб пройти далі. Кожна помилка дорого коштуватиме та може вирішити долю усього протистояння.