Бенфіка втратила вже вдруге на старті нового сезону – тепер нічия з Морейренсе у поєдинку 4-го туру португальської першості.

Чемпіонат Португалії 2024/25, 4-й тур

Морейренсе – Бенфіка – 1:1

Голи: Офорі, 84 – Маркос Леонардо, 90+6 (пен.)

Анатолій Трубін вже звично вийшов у стартовому складі Бенфіки на гру проти Морейренсе, який зараз є сусідом “орлів” у турнірній таблиці. Бенфіка очікувано більше володіла м’ячем, однак не можна сказати, що гостріше. Так, Трубін врятував після удару в нижній кут Мадсона. “Орли” ж претендували на пенальті, однак арбітр дав знак продовжити гру після того, як м’яч влучив у руку захиснику Морейренсе.

А під кінець першого тайму Морейренсе провів класну контратаку, яку голом завершив Габріелзінью – Трубіну завадив рикошет. Проте, арбітр помітив фол на початку атаки, а відтак взяття воріт було скасоване. На старті другого тайму Павлідіс та Ді Марія мали нагоди вивести Бенфіку вперед, але в першому випадку врятував воротар, а добивання аргентинця заблокував захисник.

Морейренсе не відсиджувався у захисті і теж міг забити, але тут Трубін показав свій клас, на рефлексі відбивши удар під ближню стійку. А під кінець гри Морейренсе таки пробив українця. Офорі пробив з-за меж штрафного, Антоніу Сілва намагався заблокувати. М’яч підступно зрикошетив, і Трубін не зміг відбити.

Але на останніх хвилинах Бенфіка відігралась. Після навісу до штрафного захисник Морейренсе наступив на ногу Леонардо, який в підсумку і реалізував 11-метровий, врятувавши бодай нічию.

Таким чином, Бенфіка та Морейренсе набрали по 7 очок та розташувались на 5 та 6 місцях відповідно.