Герой третього туру у Першій лізі Кравчук – про перемогу над ФК Хуст (5:2) та перший хеттрик сезону в дивізіоні

До звітного туру в змаганнях Першої та Другої ліг не було хет-триків, але й цю позначку було заповнено. Тож ПФЛ та сайт Sport Arena не сумнівалися щодо лауреата в основній номінації – адже автор трьох голів із проміжком трішки більш як 20 хвилин відзначився топовою грою та міг забивати ще і ще.

Герой третього туру в Першій лізі Данило Кравчук в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ поділився враженнями від перемоги над Хустом (5:2), а також відзначив конкурентоспроможність команд у нинішньому чемпіонаті.

– Безумовно, мені дуже приємно було перемогти у цій почесній номінації, – відзначив гравець. – Це визнання підтверджує, що я рухаюся у правильному шляху.

– Епіцентр після програшу в турнірі чотирьох і вильоту у Кубку України перебував у пошуках стабільності. Можна сказати, що поступово команда починає грати на такому ж рівні, як і в минулому сезоні?

– Поступово починаємо відчувати ту впевненість, яка у нас була наприкінці минулого чемпіонату. Ретельно аналізуємо власні помилки, намагаємося постійно вдосконалювати. Проте, ще треба багато над чим працювати.

– Епіцентр втратив низку лідерів, але продовжує з наявним кадровим потенціалом грати в комбінаційний футбол. Напевно, в цьому заслуга тренерського штабу, який не відступає від своїх принципів?

– Деякі футболісти зараз грають в інших командах, а також у нас є травмовані. Проте, це звичне явище для футболу. Тренерський штаб від нас вимагає грати з м’ячем і ми намагається в кожному матчі дотримуватися свого ігрового стилю. Приємно грати під керівництвом сучасних спеціалістів.

– ФК Хуст нинішній сезон розпочав невдало, але недооцінювати підопічних Циткіна не можна. За стилістикою можна сказати, що цей суперник зручний для вашої команди? Хоча ви двічі обігрували хустян в минулому сезоні…

– Безумовно, недооцінювати колектив із Хуста не можна. Футбол – це гра, в якій є перемоги та невдачі. Щодо зручного суперника, то у хустян були суттєві зміни у міжсезоння, тому зараз недоречно про це говорити. Бажаю Хусту успіхів, але не в матчах з Епіцентром.

– Тривалий час ваша команда не могла вийти вперед, хоча і володіли ініціативою. Чого не вистачало у заключній третині поля?

– На мою думку, не вистачало останнього пасу. Ми постійно тиснули на суперника, але ніяк не могли довести свої атаки до логічного завершення. Проте, дякувати Богу наприкінці тайму все ж забили.

– На 35-й та 41-й хвилинах ви двічі забили зі штрафних. Напевно, вперше відзначаєтеся дублем саме зі штрафних? Поділіться секретом успіху? Можливо, додатково залишаєтеся після тренувань і відпрацьовуєте удари зі штрафних?

– Якщо чесно, то хотів бити обидва штрафні в інший кут, але двічі моє рішення змінював Євген Запорожець. Секрет успіху в досвіді Запорожця, та в тому що не пробивав Миронюк (посміхається, – прим. Sport Arena).

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві і чи задоволені ви своєю грою після перерви?

– Тренер говорив про те, що Хуст у минулому турі відігрався з 0:2. Нам важливо було грати максимально уважно і не зупинятися на досягнутому. На жаль, відразу після перерви пропустили, але реакція команди на пропущений м’яч мені сподобалася.

– На початку другого тайму ви після передачі Бендери довели перевагу команди до комфортної і забили свій третій гол у матчі. Пригадайте цей епізод?

– Епізод був досить динамічний. Важливо було опинитися в потрібному місці, в потрібний час. Варто відзначити націлену передачу Бендери, адже саме завдяки партнеру зміг відзначитися.

– На вашу думку, ви повністю розкриваєте свій потенціал у нинішній тактичній схемі, в якій грає команди?

– На мою думку, я ще в процесі. Спочатку було непросто адаптуватися до футболу, в якому більшість команд грають другим номером. За тайм можна лише п’ять чи шість разів доторкнутися до м’яча. Намагаюся бути максимально ефективним в кожному ігровому епізоді.

– У наступному турі гратимете проти Металіста. Які очікування від гри в Ужгороді?

– Пригадую, що в минулому чемпіонаті проти Металіста зіграли один із найбільш непростих матчів (2:2 вдома, 1:0 на виїзді, Кравчук забивав на своєму полі – прим.Авт). Налаштовуємося на перемогу, але розуміємо що легко не буде. Важливо зіграти у свій найкращій футбол і тоді все буде добре.

– На вашу думку, наскільки зросла конкуренція у нинішньому сезоні Першої ліги? Чи рік тому суперники були серйозніші?

– Цей чемпіонат цікавий та інтригуючий. Не бачу фаворитів, які без проблем можуть стати чемпіонами. В минулому чемпіонаті виділялися Карпати та Інгулець. В цьому сезоні кожна команда може здивувати.

Пресслужба ПФЛ