П’ятий тур чемпіонату України з футболу розпочався у Києві, де Оболонь приймала Зорю.

Обидві команди не в кращому настрої підійшли до цього поєдинку. Зоря програла у двох останніх матчах, що певною мірою стало приводом для кадрових перестановок у тренерському штабі. В Оболоні продовжують терпіти і розраховувати на те, що Валерій Іващенко та його колеги здатні знайти вихід із кризи.

Українська Прем’єр-ліга. 5-й тур.

«Оболонь» – «Зоря» – 0:2

 Голи: Мічин, 19, Будківський, 52

 Попередження: Дубко, 57 – Будківський, 48, Беніто, 69, Дришлюк, 85, Джордан, 90+2

 Вилучення: Дубко, 62 (друге попередження)

«Оболонь»: Федорівський – Осман (Чернов72), Дубко, Приймак, Карась, Мединський – Черненко, Мороз, Вітенчук (Бичек, 83) – Теслюк (Тарануха, 60), Суханов (Блізніченко, 46).

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Джордан, Дришлюк, Тронтель – Антюх (Кирюханцев, 73), Яцик (Горбач, 83), Башич, Мічин – Герреро, Будківський (Беніто, 65).

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 10 (1) – 10 (3)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 0 – 2.

Як би там не було, а пивовари поступилися у четвертому матчі поспіль і залишаються на останньому місці турнірної таблиці УПЛ. При цьому господарі активно розпочали зустріч, намагаючись доводити до ударів свої вилазки до воріт Турбаєвського. Як завжди, активним (але не ефективним) був Суханов. А Зоря використала першу ж свою можливість. Приймак невдало вибив м’яч зі свого штрафного майданчика, і Мічін безперешкодно пробив у нижній кут – 0:1.

Ключовим став другий гол, який став наслідком ще однієї грубої помилки в обороні. Дубко пішов у підкат на фланзі і дозволив Антюху втекти до воріт. Простріл до лінії воротарської – Будківський грає на випередженні та відзначає голом своє повернення до Зорі.

Нарешті, ще за десять хвилин другу жовту картку отримав той самий Дубко, який сьогодні проводив свій 50-й матч в УПЛ. Ювілей виявився зіпсованим – Оболонь після цього вже не мала шансів переламати хід гри.