Українському олігарху та колишньому президенту “Дніпра” Ігорю Коломойському змінили запобіжний захід по одній зі справ. Наразі вона передбачає заставу у розмірі 1,877 млрд грн замість арешту.

Про це в залі суду заявив прокурор Сергій Демінчук, повідомляє “Суспільне”.

За словами Демінчука, заставу у розмірі 1,877 млрд гривень для Коломойського просив старший детектив головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки.

Термін дії запобіжного заходу для Коломойського закінчується 2 вересня. Адвокат олігарха просив, щоб після цього його випустили із СІЗО.

“Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено термін дії його тримання під вартою в рамках іншого кримінального провадження. Тому він надалі утримуватиметься під вартою”, – пояснив прокурор.

Сам адвокат олігарха в коментарі “Суспільне” уточнив, що запобіжний захід в іншій справі, який передбачає арешт, діятиме щонайменше до 25 жовтня. Він запевнив, що сторона захисту оскаржуватиме будь-які рішення проти Коломойського.

Нагадаємо, минулого року українські правоохоронці повідомили, що підозрюють Коломойського у легалізації пів мільярда гривень шляхом їхнього виведення за кордон.

Через кілька днів НАБУ повідомило, що підозрює олігарха у заволодінні 9,2 мільярдами гривень.

У листопаді 2023 року суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внести заставу у розмірі 3,7 млрд гривень. Після цього розмір застави кілька разів зменшували.

При цьому вже у травні цього року правоохоронці повідомили про підозру Коломойського на замовлення вбивства адвоката. В рамках цієї справи її помістили під арешт без можливості внесення застави.