Півзахисник “Лехії” Антон Царенко, контракт якого належить київському “Динамо”, розповів про свою адаптацію в польському клубі.

“Я приїхав до “Лехії” одразу після закінчення літніх зборів із “Динамо”. Команда мене дуже добре прийняла, а Гданськ – гарне місто. Я дуже радий, що приєднався до клубу з такою історією. У нас спільні цілі і і ми разом боремося за них.

Коли я переходив до “Лехії”, я знав, що в команді вже є українські легіонери – з деякими я був знайомий. Звісно, їхня присутність у роздягальні та на полі додає впевненості й дає змогу легше знаходити спільну мову одне з одним.

І в “Динамо”, і в “Лехії”, як і в усіх інших командах є свої плюси та мінуси. Перш за все, я прийшов сюди за ігровою практикою – у моєму віці потрібно грати. Сподіваюся, що я допоможу “Лехії”, а “Лехія” допоможе мені, і ми разом закріпимо позицію в чемпіонаті Польщі.

Зараз у “Лехії” турнірна ситуація складна (“Лехія” посідає останнє, 18-те місце в Екстраклясі – прим.), але, я вважаю, що у цієї команди є все, щоб боротися за більш високі місця в таблиці.

Я розумію, що я гравець невисокого зросту. Однак у мене є свої сильні сторони, і я знаю, на що розраховувати і як боротися з більш фізично сильними гравцями”, – сказав Царенко.