Баєр здобув мінімальну виїзну перемогу над Карлом Цейссом із Єни у 1/32 фіналу Кубка Німеччини – 1:0.

Представник четвертого дивізіону – Регіональ-ліги Північний Схід – як міг чинив опір чемпіону. Господарі володіли м’ячем менше чверті часу, до 75 хвилин жодного разу не пробили по воротах, але при цьому протрималися більше тайму і пропустили лише одного разу – від Йонаса Хофманна.

Під кінець андердог став грати сміливіше – пішов уперед, заробив кілька кутових. На 90+3 хвилині у Хамзи Мукая трапився, можливо, момент усього життя, але він з лінії воротарського майданчика не зміг переправити м’яч у ворота.

Матч був примітним тим, що вперше у кар’єрі у заявці першої команди Фармацевтів з’явився 17-річний український форвард Артем Степанов. Він так і просидів усю гру в запасі, тож дебюту українця за Баєр ще доведеться почекати.

Степанов – вихованець Шахтаря, який перейшов до леверкузенського клубу влітку 2022 року. У січні 2024 року з ним було продовжено контракт до літа 2027 року. Минулого сезону Артем виступав за Баєр U-17. З нинішнього літа українець уже розриває свій дивізіон у складі команди U-19 – п’ять матчів, п’ять голів, один асист.

З осені минулого року Степанов є гравцем збірної України U-17 – вісім матчів (у тому числі два – на ЧЄ-2024), шість забитих м’ячів.

  • Кубок Німеччини. 1/32 фіналу

Карл Цейсс – Баєр – 0:1 (0:0)

Гол: Хофманн, 52