Віцепрезидент «Ворскли» Олег Лисак розповів, чи планує клуб найближчим часом здійснювати вихідні трансфери.

– Є інтерес до ваших гравців. Хочеться, щоб ви прокоментували інформацію про інтерес до голкіпера Ісенка, до Крупського, тому що вони чи зараз, чи колись будуть вашими об’єктами для продажу, для клубного заробітку. Чи плануєте ви їх за будь-яку ціну в клубі залишати?

– Немає задачі продавати заради того, щоб зайшли якісь гроші. Є, звичайно, дві сторони медалі. Перша сторона – це клуб, друга сторона – це сам гравець. Якщо буде пропозиція, яка влаштує і гравця, і клуб з точки зору того, що…

Повірте мені, для того, щоб Паша Ісенко чи Крупський, чи Нестеренко, чи Павлюк, чи Хрипчук, чи Кане, чи Челядін дійшли до того рівня, за який, грубо кажучи, вони могли б щось заробити – так, ми могли б, клуб, заробити щось – ми витратили б мінімум по 5 років на кожного футболіста.

І коли мені дзвонять і говорять: «Ой, віддайте за 500, за 700, за 800, за мільйон» – м’яко кажучи, я прошу всіх одне: 5 років прозаймайтеся хлопцями, доведіть до ума, ризикуючи тренерами, ризикуючи результатом і всім іншим, а потім дзвоніть мені по 700-800 тисяч.

Тим більше, що я знаю ринок, і ми розуміємо його. Ви можете підняти мої інтерв’ю 3-4-річної давнини. Ми говоримо про те, що з 2014 року Україна втратила практично мільйонники, які давали дуже багато талантів.

І на сьогоднішній день ми розуміємо вартість тих футболістів, які є. Я дуже мрію про те, щоб наше трансферне вікно швидше закінчилося, і вже наших хлопців перестали смикати агенти, клуби та всі інші, щоб вони вже сконцентровані були на своїй грі.

А повірте мені, якщо вони будуть витискати з себе максимум, то всі цифри, які будуть на трансферному ринку, – вони будуть в рази більшими, ніж мені дзвонили.

По кожному з цих гравців практично були предметні розмови з точки зору і Паші Ісенка, і Павлюка, і Хрипчука, і Нестеренка, і Крупського. Особливо по Іллі після Олімпійських Ігор чисте безумство було.

На сьогоднішній день, знову ж таки, повернулися 2 легіонери. Думаю, що по факту будемо реально дивитися на речі. Ті цифри, які на сьогоднішній день пропонують з точки зору зарплати і всього іншого, і з тих цифр, з яких повернувся Сефері, то, мені здається, що ми втратимо цього футболіста в найближчі 3-4 дні.

Мотивацій якихось з точки зору того, що ми його можемо втримати, практично не існує. Тому я так вам скажу, що, напевно, буде така історія.

Знову зараз ведемо перемовини. Є певні клаусули та все інше. Складний процес, але я відкрию вам таку завісу, що, напевно, Сефері ми втратимо без участі в нинішньому чемпіонаті.

А всі інші, слава Богу, я думаю, що лишаються. Ми оцінюємо дуже високо. Подивимося, до якого рівня нам вдасться дотягти цих футболістів.

– Ви сказали, що по Крупському після Олімпіади великий ажіотаж. Тільки українські клуби чи, можливо, з-за кордону щось приходило по ньому?

– Це був Ізраїль, це була Франція, це була Австрія, і гранди наші. Не хочу нікого ображати чи ще щось. На сьогоднішній день ми вважаємо, що у нас найсильніший молодий крайній захисник України.

Ви бачите чемпіонат. Думаю, що так воно і є. На сьогодні я думаю, що об’єктивно буде картина наступним чином складатися: це пів року, дай Боже, щоб у Іллі не було травм. Знову ж, є контракт, є клаусули, є все.

Наскільки я знаю, там уже займаються агенти світового рівня. Тому я думаю, що можливий трансфер ближче до зими. На сьогодні я дуже мрію, щоб уже пошвидше трансферне вікно закінчилося, і не смикали нам команду, – сказав Лисак.