У понеділок, 26 серпня, ЛНЗ у Черкасах в рамках четвертого туру УПЛ приймали «Карпати».

Українська Прем’єр-ліга. 4-й тур

ЛНЗ – «Карпати» – 2:1

 Г.Пасіч, 61, Яшарі, 77 – Чачуа, 34

 Молло, 45+2, Кучеренко, 60, Яшарі, 87

ЛНЗ: Кучеренко, Саліху, Дайко, Муравський, Путря, Тілль (Олійник, 83), Нонікашвілі (Бойко, 73), Г.Пасіч, Яшарі, Молло, Авагімян (Момо, 46).

Запас: Пеньков, Самойленко, Стасюк, Норенков, Бар, Наумець, Ангелов, Топалов.

«Карпати»: Кемкін, Мірошніченко, Адамюк, Бабогло, Полегенько, Альварес, Чачуа (Кузик, 73), Очеретько (Устименко, 65), Занетті (Клименко, 56), Підлепенець (Костенко, 73), Невес (Шах, 65).

Запас: Кінарейкін, Тлумак, Рябов, Векляк, Домчак, Саків, Педросо.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Стадіон «Центральний» (Черкаси)

Карпати підходили до матчу в Черкасах, маючи за плечима дві розгромних перемоги – над Кривбасом в УПЛ та над Чорноморцем у Кубку. Крім того, була дуже гідна поразка від Динамо. Львів’яни підкуповували агресивним і сучасним ігровим стилем, але ЛНЗ рухається у тому ж напрямку. Очікувалась цікава битва.

На жаль, чекати довелося аж шість годин, адже гру довелося перенести через повітряну тривогу. Коли ж матч стартував, вболівальники зіткнулись із розчаруванням – у першому таймі моментів взагалі не створили. Винятком став кутовий Карпат на 34-й хвилині, який завершився метушнею.

Першим у ній розібрався Чачуа, який вгатив з-за меж штрафного у лівий нижній. Так рахунок було відкрито. “Леви” вийшли вперед. До перерви рахунок так і не змінився.

На початку другого тайму ЛНЗ перехопив ініціативу, але небезпечних епізодів не виникало до 54-ї хвилини. Зрівнювати рахунок міг Пасіч, який пробивав з дистанції під ближню стійку – Кемкін парирував, однак вже на 61-й довелося виймати м’яч із сітки. Черкасці вибігли у контратаку, Яшарі перевів Пасічу на лівий фланг, а той змістився у центр та бахнув у дальній кут. 1:1!

Надалі у грі було багато сумбуру. Краще в ньому почувався ЛНЗ, якому вдалося вирватись уперед. Героєм став Яшарі – на 77-й хвилині косовар прийняв класну передачу від Молло й переграв Кемкіна. 2:1! Цей гол виявився фатальним для Карпат.

Львів’яни так і не відігрались. Фінальний свисток зафіксував перемогу черкаського колективу. Підопічні Андреса Карраско здобули третю перемогу в сезоні, перегравши другу львівську команду за два тижні – у попередньому турі ЛНЗ прибив Рух.