“Рух” і “Зоря” у минулому турі УПЛ відчули перший смак поразок у поточному сезоні. До цього кожен здобував лише перемоги: львів’яни – одну, луганці – дві. У розіграші чемпіонату 23/24 “Зоря” так і не змогла перемогти “Рух” (поразка і нічия).

УПЛ, 4-й тур.

Рух Львів – Зоря Луганськ 3 : 0.

1 – 0. Карабін – 16.

2 – 0. Руніч – 49.

3 – 0. Краснопір – 61.

Нереалізований пенальті: Притула (Рух) – 14хв.

Вилучення: Клайвер (Рух) – 90+1хв друга жовта картка.

Вже на 2-й хвилині Рух мав шанс вийти вперед, але після навісу з кутового і прострілу Федора на дальню стійку партнери не встигли замкнути. За трохи Притула вирізав з лівої прямо на голову Краснопіру – той пробив повз ворота.

На 14-й хвилині після розіграшу кутового Башіч зачепив Дідика і арбітр призначив пенальті. Притула підійшов до м’яча, але не зумів переграти Турбаєвського з позначки – кіпер Зорі потягнув м’яч з правого кута. Та вже зовсім скоро Карабін виправився за партнера і вивів Рух вперед: після вкидання з ауту Квасниця закинув у воротарський і Ярослав з льоту пробив у ближній кут.

Зоря перший небезпечний момент створила лише на 22-й хвилині – Беніто намагався влучити у площину воріт, але м’яч пройшов повз стійку. Господарі миттєво відповіли випадом і ударом Краснопіра – Турбаєвський у стрибку перевів на кутовий.

Гості намагались зрівняти: Герреро виводив Беніто на ударну позицію пасом у розріз – Ледвій забрав м’яч, а наприкінці тайму удар Олабірана заблокував захисник. На 43-й хвилині Краснопір втік сам на сам, обіграв двох захисників, віддав на Притулу, той викотив під удар Карабіну, але цього разу Ярослав не влучив у площину.

На початку другого тайму Рух подвоїв свою перевагу: Руніч відгукнувся на навіс з кутового і головою спрямував сферу у сітку. Будківський, який вийшов на другий тайм, почав пристрілюватись – над поперечиною. Згодом Яцик увірвався у штрафний і пробив прямо у руки Ледвію.

На 60-й хвилині Рух забив втретє. Квасниця зумів заблокувати простріл суперника поблизу власного штрафного, зберіг м’яч у полі і вибив його далеко вперед, Краснопір випередив Тронтеля і закинув Турбаєвському, який вийшов далеко з воріт, за комірець.

В середині тайму лише реакція Ледвія врятувала Рух після потужного удару Герреро під поперечину. На 77-й хвилині Краснопір міг оформити дубль, але головою замкнув навіс з лівого флангу у поперечину. Наприкінці зустрічі Тронтель ледь не забив у власні ворота – м’яч від його ноги летів у сітку, але словенець встиг вибити з лінії. Вже у доданий час Клайвер заробив другу жовту картку за симуляцію і залишив Рух у меншості. На підсумок матчу це ніяк не вплинуло.

Перемога принесла Руху 6 очок і підняла на п’яту сходинку турнірної таблиці УПЛ, потіснивши Динамо. Зоря з такою ж кількістю балів восьма