Прімера. 2-й тур
25 серпня. Мадрид. “Сівітас Метрополітано”
“Атлетіко” 22:30 “Жирона”
Арбітр: Хуан Мартінес Мунуера
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Атлетіко”

“Матрацники” в 1-му турі зіграли у веселі 2:2 з “Вільярреалом”. Їхня оновлена атака з Серлотом на вістрі виглядала цікаво, але дірки в захисті нікуди не поділися. Здається, одного Ле Нормана мало — ветерани Вітсель і Аспілікуета взагалі не тягнуть.

Між 1-м і 2-м турами “Атлетіко” ще посилився — привіз центрхава Конора Галлахера. Навряд чи він вийде в основі на “Жирону”, а от Хуліана Альвареса вже чекаємо. Він приїхав раніше і, за чутками, миттєво порозумівся з Сімеоне.

Ну, і потім “Матрацники” історично здорово грають із “Жироною”, а на своєму полі вони й поготів відсиджуватися в захисті не будуть. У 2022-24 роках команда Сімеоне взагалі не програвала на “Метрополітано” аж 14 місяців поспіль. Чекаємо від Грізманна і компанії атак і домінуючого стилю футболу і завтра теж.

Новини “Жирони”

Якщо “Атлетіко” в 1-му турі потрапив до перестрілки, то “Жирона” насторожила дуже слабким стартом, але зуміла переломити гру з “Бетісом” замінами в другому таймі — 1:1.

Юний вінгер Ікер Альмена — автор асисту та найкращого перфомансу того вечора. При цьому “Жирона” ще й купила за рекордні 18 млн Ясера Аспрілью на цю саму позицію, і виникає питання — а що з Циганковим? Навіщо команді три правих вінгера? Чи, може, українця переведуть у центр? Експерименти такі вже були.

Треба розуміти: “Жирони”, яка билася за титул-2024, більше нема. Алейш, Довбик, Савіньйо, Коуто, Ерік пішли, і Мічелу треба будувати щось абсолютно нове, аби не розвалитися в Ла Лізі та ЛЧ. На “Метрополітано”, ймовірно, ми побачимо обриси плану тренера, якого сватають аж у “Ман Сіті”,

“Атлетіко” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Жирона” в неймовірно драматичному матчі здолала “Атлетіко” вдома 4:3 — це її перший успіх проти “Матрацників” в історії клубів.

Уже в Мадриді “Атлетіко” переконливо взяв реванш (3:1), а до цього виграв у каталонців тричі поспіль.

Орієнтовні склади

Загалом команди підходять до матчу без втрат. В “Атлетіко” лікується лише Рейнілду, у “Жирони” – Валері.

Головна ж новина для нас — після застуди повертається в гру Віктор Циганков.

“Атлетіко”: Облак – Аспілікуета, Хіменес, Ле Норман – Льоренте, де Пауль, Коке, Самуел Ліно – Грізманн, Альварес – Серлот

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Давід Лопес, Блінд, Гутьєррес – Еррера, Ромеу, Мартін – Циганков, Абель Руїс, Порту