Англійська Прем’єр-ліга. 2-й тур.
25 серпня. 16:00. Вулвергемптон. “Молінью”
Головний суддя: Даррен Інґленд (Англія)
Трансляція: Setanta Sports OTT

Новини “Вулвергемптону”

За підсумками цього літа, яке ще не завершилось, можна констатувати, що команда Ґарі О’Ніла ослабла. Головні втрати — два гравці, що були основними у минулому сезоні, а саме Макс Кілман та Педру Нету, які перейшли до “Вест Гему” та “Челсі” відповідно. Особливих підсилень поки що не видно, а амбіції у команди все ще на найвищому рівні. Не так вже і дивно те, що в Британії всерйоз говорять про потенційний виліт “вовків” у цьому сезоні.

Вони провели нестабільну передсезонку, з 5 матчів виграли 3 і програли два. Перемоги були над “Комо”, “Вест Гемом” та, неочікувано, “Лейпцигом”. Програли “Крістал Пелас” та “Райо Вальєкано”. Коли настав момент показати себе в АПЛ, то в першому турі був сильний суперник, втім навіть проти найсильніших команди можна показати свої сильні сторони. У цієї команди, здається, цих сильних сторін не так багато.

Можливо, все зміниться з часом, коли О’Ніл трохи перебере склад і заново вибудує нову ефективну команду. Тому будемо слідкувати, але поки що це не дуже добре.

Новини “Челсі”

Енцо Мареска програв свій перший матч АПЛ проти “Манчестер Сіті”, втім “сині” виглядали там не безнадійно і в підсумку багато чого вирішила індивідуальна майстерність окремих виконавців “містян”. Але сам малюнок гри виглядав привабливо, принаймні з потенціалом на майбутнє, саме так і люблять в “Челсі”: головне — перспектива та потенціал.

На цьому тижні вони зіграли матч кваліфікації до Ліги Конференцій проти швейцарського “Серветту”, де увесь матч на полі провів Михайло Мудрик і не дуже вразив головного тренера своє грою, про що він відкрито заявив на конференції після.

Але важливо те, яку гру команда продемонструвала. Це було дуже блідо та нудно, незважаючи на перемогу з рахунком 2:0. Саме на фоні тієї гри, в якій була легка ротація складу, є побоювання з приводу їхньої спроможності показати себе проти “Вулвергемптону”.

Особисті зустрічі

04.02.24 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 2:4

24.12.23 АПЛ “Вулвергемптон” — “Челсі” 2:1

08.04.23 АПЛ “Вулвергемптон” — “Челсі” 1:0

08.10.22 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 3:0

07.05.22 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 2:2

Цифри та факти

  • “Вулвергемптон” програвав як після першого, так і після другого таймів у 6 з останніх 7 матчів у рамках АПЛ;
  • “Вулвергемптон програв 6 з останніх 7 матчів у рамках АПЛ;
  • “Вулвергемптон” виграв останні 3 матчі проти “Челсі” в усіх турнірах;
  • “Челсі” не може зберегти свої ворота “сухими” в останніх 18 виїзних матчах в усіх турнірах.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Великих проблем зі складом напередодні матчу у “вовків” немає. Ґарі О’Ніл не зможе розраховувати на допомогу від Леона Чівоме та Енсо Ґонсалеса. Всі інші готові грати.

Щодо Енцо Марески та його кадрових проблем, то у матчі не зіграють Ріс Джеймс, Омарі Келліман, Джордже Петровіч, Рахім Стерлінг та Бен Чілуелл. Перший не зіграє через травму, а всі решта — бо на них не розраховують. Келліман буде грати з молодіжкою. Також під питанням готовність Коула Палмера, втім вчора він вже тренувався з командою.

“Вулвергемптон”, 4-2-3-1: Са — Семеду, Москера, Тоті, Аїт-Нурі — Ґомеш, Леміна — Хван, Кунья, Ґомес — Ларсен

“Челсі”, 4-3-3: Санчес — Ґюсто, Фофана, Колвілл, Кукурелья — Кайседо, Лавія, Фернандес — Палмер, Джексон, Нкунку