У рамках суботньої програми 2-го туру АПЛ 2024/25 було проведено кілька матчів.

Чемпіонат Англії 2024/24, 2-й тур

Манчестер Сіті – Іпсвіч Таун – 4:1

Голи: Холанд, 12 (пен), 16, 88, Де Брюйне, 14 – Смодіч, 7

Крістал Пелас – Вест Хем – 0:2

Голи: Соучек, 67, Боуен, 72

Фулхем – Лестер – 2:1

Голи: Сміт-Роу, 18, Івобі, 70 – Фас, 38

Саутгемптон – Ноттінгем Форест – 0:1

Голи: Гіббс-Вайт, 70

Манчестер Сіті у рідних стінах розгромив Іпсвіч. Новачок АПЛ непогано розпочав матч, відкривши рахунок вже на 7-й хвилині зусиллями Смодіча. Краще б він цього не робив: на 12-й “містяни” заробили пенальті, який забив Холанд, а вже на 14-й обрізка голкіпера призвела до гола Де Брюйне – 2:1. Ще за дві хвилини фантастичне закидання Савіо вивело Холанда сам на сам, що вилилось у 3:1.

Таким чином, Ман Cіті забив тричі за 191 секунду. Холанд продовжив бомбардирську ходу, забивши 23-й команді АПЛ – норвежець відзначився у воротах усіх суперників по турніру. До вечірки бажав долучитись і Пеп, який настільки захопився підказками, що вийшов за межі технічної зони аж на поле.

Хоча Іпсвіч міг повернутись у гру, заробивши пенальті перед перервою. От тільки його не призначили, хоча епізод виглядав “залізобетонним”.

Зрештою, на 88-й хвилині Холанд оформив хет-трик, встановивши остаточний рахунок. 4:1! Манчестер Сіті здобув 30 поспіль домашню перемогу в АПЛ – за цим показником у поточному сезоні “містяни” цілком здатні піднятись у топ-3, повторивши власний рекорд.

Несподівано провалюється Крістал Пелас, який програв у другому поєдинку поспіль. Причому з ідентичним рахунком – 0:2. Цього разу кривдником “орлів” став Вест Хем, який тріумфував завдяки голам Соучека й Боуена на 67-й та 72-й хвилинах відповідно. Хулен Лопетегі здобув першу перемогу в АПЛ в ролі головного тренера “молотобійців”.

Фулхем вдома переграв Лестер. Примітним став перший гол, який забив Сміт-Роу – екс-“канонір” відзначився дебютним голом за новий клуб. “Лисиці” відігрались перед перервою зусиллями Фаса, однак в середині другого тайму Івобі встановив остаточний рахунок. 2:1 на користь “коттеджерів”.

Саутгемптон, як і всі інші новачки АПЛ, залишається без перемог. “Святі” у рідних стінах приймали Ноттінгем, зазнавши мінімальної поразки. Єдиний гол у цій зустрічі провів Гіббс-Вайт, який відзначився на 70-й хвилині.