Керівник департаменту фізичної підготовки “Полісся” Крістіан Мачін розповів про роботу футболістів напередодні матчу з “Оболонню” в рамках 4-го туру УПЛ.

– Знову напередодні матчу команда тренується на полі “Центрального” в Житомирі, наскільки задоволені газоном?

– Ніяких претензій по якості газону немає. Єдине: поле було зроблено за новими технологіями і ми прийняли рішення дати гравцям трошки більше часу, щоб адаптуватися до поля та відчути його. Якщо є така можливість, то ми вирішили нею скористатися, щоб краще адаптуватися та звикнути до поля.

– В контексті фізичних навантажень тижневий цикл був звичайним чи були особливості?

– Тиждень був достатньо довгим, тому ми змогли рівномірно розподілити навантаження. Не можу сказати, що ми робили щось особливе чи акцентоване на певній навичці. В неділю гра, тому зараз навантаження буде знижуватися. Ми хочемо, щоб футболісти підійшли до матчу свіжими.

– “Оболонь” здебільшого грає в силовий футбол, проти подібних суперників легше грати чи навпаки?

– Судячи з того, що я зміг побачити на відео, бо зіграли ми не так багато матчів, можу сказати, що з більшістю команд УПЛ грати нелегко. В плані фізики всі дуже добре готові. Я не буду говорити буде легше чи складніше, але я вірю в своїх гравців, ця віра непохитна, бо я бачу їх щодня на тренуваннях. Зазвичай ми стараємось нав’язувати свій футбол, але якщо все ж суперник пропонує силовий футбол, то ми можемо пристосуватися і до цього. Фізично гравці повністю готові до матчу, через це дивимося на матч з “Оболонню” з позитивом.

– Крістіане, ви поповнили тренерський штаб “Полісся” цього літа. Як вам атмосфера на домашніх матчах “Полісся” в Житомирі, наскільки вам вдалося адаптуватися?

– Я б згадав матчі Ліги Конференцій та виїзний поєдинок з “Шахтарем”. Ви теж були свідками того, як шалено нас підтримували вболівальники. А на домашньому стадіоні ми відчули повну єдність з трибунами, атмосфера прекрасна. Вважаю, що в нас є можливість додати радості фанатам трьома очками та перемогою. Треба віддячити їх за те, що від самого початку сезону як закордоном, так і в Україні, вони з нами.