Брайтон дотиснув Манчестер Юнайтед (2:1) у 2 турі чемпіонату Англії.

Обидві команди на старті АПЛ 2024/25 здобули сухі перемоги, а “чайки” так взагалі розтрощили Евертон Миколенка та очолили таблицю. Перший небезпечний момент стався на 11 хвилині. Далот вирізав з флангу на кут воротарського, але Амад Діалло банально не влучив. Дуже солідно почувається МЮ. Діалло зі стандарту класно подав, зовсім вільний Каземіро дав головою вище. Однак фактично перша ж гостра атака Брайтона на 32 хвилині принесла взяття воріт. Мітома віддав крізь Мазрауї та Магвайра під 100 гол Велбека за кар’єру. Денні забив у ворота своєї колишньої.

Решфорд з кількох метрів головою раз – Стіл тягне, добивання з лежачої позиції в абсолютно магічному стилі бразильських пляжів – гол, але офсайд скасовує шедевр. Бруну класно відкрився під елегантне закидання Лісандро Мартінеса у штрафний і скинув Маунту. Голкіпер господарів знову на місці, однак і тут в офсайд ловлять “чайки”. Кілька виходів з-під пресингу були непоганими, як епізодично й робота Маунта в серединці. Однак Решфорд і Фернандеш так і не віднайшли себе, не вистачає гостроти від вінгерів і центрфорварда, який істинно фальшивий сьогодні.

У перерві Зіркзеє таки вийшов. Пожертвували Маунтом. Жоао Педро в центрі пройшов Мартінеса, який злегка отримав по обличчю, підставившись під руку бразильцю. У підсумку Далот змушений вибивати з лінії порожніх воріт. Яка ж ідеальна синхронність захисників Брайтона при затягуванні в офсайд усього тріо атаки МЮ! А на чужі ворота знову цікавіші атаки. Подача кутового, Велбек випереджає свого ж партнера Данка і гатить у поперечину, Велбек гатить у поперечину.

І все ж не витримав Брайтон зі своєю грою у високу оборону. Ван Хеке спершу затримався на кілька сантиметрів, залишивши Діалло в грі, а потім у падінні блокував так відчайдушно, що допоміг прошити свого воротаря. На Амада все ж рахують гол, а Мазрауї з дебютним асистом. Мінте загубив контру 5 на 3 дурнуватим ударом у блок, а Манчестер Юнайтед відразу ж покарав. Та як же безглуздо Зіркзеє краде гол у Гарначо. Чудова розмашиста атака, Діалло на Бруну, той на дальню ліву стійку. Гарначо обводить голкіпера, але Зіркзеє у момент підйому випадково чіпляє коліном на лінії порожніх воріт, тому офсайд.

Серія замін стала результативною для господарів. Розіграш кутового на 90+5, джокер Адінгра просто робить що заманеться у штрафному і накидає з другої спроби, Педро зовсім вільний на дальній стійці – з опікунів тільки свій же партнер. Брайтон зміцнює несподіване лідерство АПЛ, набираючи максимальні 6 очок.