У 4-му турі юнацької першості «Шахтар» U19 на виїзді переміг «Олександрію» U19

Наставник «Шахтаря» U19 Олексій Бєлік порівняно з попереднім поєдинком здійснив 3 зміни: на правому фланзі захисту вийшов Антон Дрозд, у центрі поля грав Василь Бундаш, а на позиції вінгера діяв Олександр Ющенко.

Дебют поєдинку минув у боротьбі за великої кількості фолів. Донеччани більше володіли м’ячем і високо пресингували суперника. Так, на 9-й хвилині після перехоплення поблизу карного майданчика першого удару завдав Цуканов – Макаренко у падінні парирував. У наступному епізоді небезпека для воріт «містян» надійшла зі флангу, коли Галонський, прорвавшись флангом, перевів м’яч на Ющенка, той головою скинув під удар Цуканову, м’яч від голкіпера відскочив до Тютюнова, який другим темпом пробив, але над поперечкою. Утім, наступний постріл Тютюнова виявився результативним: Владислав отримав передачу з флангу від Огракова, вдало розібрався з опонентами й спрямував м’яч у самісіньку дев’ятку. Трохи часу знадобилося Владиславу, аби подвоїти перевагу донеччан: Дабо з кутового навісив до воротарського, де Тютюнов вдало підібрав позицію та головою спрямував м’яч у лівий нижній кут. Господарі відповіли небезпечною нагодою, коли Гребенюк отримав розрізну передачу з глибини та вибіг на побачення з голкіпером – Кравець вчасно скоротив дистанцію та заблокував спробу, перевівши м’яч на кутовий. Розіграш корнера для олександрійців виявився результативним: Гребенюк покотив на Матківського, який націленою подачею асистував Хованюку. На 39-й хвилині щільним пострілом зі штрафного в ближній кут цілив Дабо – голкіпер не без проблем відвів загрозу. Згодом Баденко в карному майданчику рукою блокував прострільну передачу Галонського, за що арбітр призначив пенальті, який Дабо реалізував.

Друга половина розпочалася з обміну атаками, але без реальних небезпечних моментів біля воріт команд. Першу гольову можливість створив Бундаш, коли розрізною передачею вивів Дабо на ударну позицію, проте спробу Ібрахіма блокував Гриценко. На 60-й хвилині тренерський штаб «Шахтаря» U19 освіжив центр поля заміною: замість Тютюнова на поле вийшов Сметана. Попри перевагу, «гірники» більше володіли м’ячем і загалом виглядали більш ініціативно, комбінуючи біля воріт Макаренка, а от спроби «містян» розігнати швидку атаку переважно блокувалися ще в центральній частині поля, і м’яч рідко доходив до останньої третини. На 73-й хвилині Олексій Бєлік здійснив подвійну заміну: на поле вийшли Башмарін і Петрук. За 3 хвилини збільшити перевагу міг Цуканов, коли залишився без опіки, прийняв на швидкості м’яч і в дотик пробив над поперечкою. У наступному епізоді після переведення від Петрука з напівкола бив Ломага – Макаренко зафіксував м’яч. Заключний відрізок поєдинку минув під контролем донеччан, які не дали супернику створити жодного моменту поблизу власних воріт.

1:3 – «Шахтар» U19 на виїзді впевнено перемагає «Олександрію» U19 і з максимальним показником продовжує очолювати турнірну таблицю. У наступному турі 31 серпня колектив Олексія Бєліка в Кривому Розі гратиме з «Кривбасом» U19.

«Олександрія» U19 (Олександрія) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 1:3 (1:3)

Голи: 0:1 Тютюнов (14), 0:2 Тютюнов (20), 1:2 Хованюк (22), 1:3 Дабо (42, пен.)