22 серпня збірна України з футзалу стартувала на міжнародному турнірі в Португалії поєдинком із командою Коста-Рики.

У межах підготовки до ЧС-2024 підопічні Олександра Косенка прибули до португальського міста Візеу, аби виступити на турнірі чотирьох команд (усі — учасники мундіалю). Першим суперником українців стала збірна Коста-Рики.

Синьо-жовті одразу ж заволоділи ініціативою, і на 3-й хвилині Абакшин із передачі Семенченка ударом із лівого флангу відкрив рахунок. Пізніше відзначився й сам Семенченко — після вкидання Сухова кіпер суперників відбив м’яч точно на ногу Ростиславу. До перерви українці могли забивати й утретє.

На старті другого тайму костариканці не використали кілька моментів, зокрема на висоті був Сухов. А на 29-й хвилині Шотурма скористався пасом Корсуна й із гострого кута збільшив перевагу нашої збірної. Наприкінці матчу Фаренюк із передачі Педяша встановив остаточний рахунок — 4:0.

Свій наступний поєдинок у Візеу підопічні Олександра Косенка проведуть уже завтра — проти команди Куби. Зустріч розпочнеться о 22:30 за київським часом.

Міжнародний турнір збірних із футзалу 22.08.2024

Коста-Рика — Україна — 0:4 (0:2)

Голи: Абакшин (3), Семенченко (13), Шотурма (29), Фаренюк (36).

Україна: Сухов — Зварич, Корсун, Чернявський, Шотурма; Ципун, Семенченко, Микитюк, Педяш, Мельник, Жук, Абакшин, Фаренюк, Швед.

23 серпня. Куба — Україна (22:30)

25 серпня. Португалія — Україна (20:00)

Час початку матчів — київський.

Після цього наша збірна прибуде в Боснію і Герцеговину, де зіграє ще два поєдинки.

Товариські матчі

28 серпня. Боснія і Герцеговина — Україна

30 серпня. Україна — Лівія

31 серпня збірна України вирушить до Казахстану, де проведе завершальний етап підготовки до мундіалю, адаптуючись до часового поясу та клімату, а 11 вересня прибуде в Ташкент.

Фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу 2024 року за участі збірної України в період із 14 вересня до 6 жовтня відбудеться в трьох містах Узбекистану — Андижані, Бухарі й Ташкенті. До заявки на ЧС-2024 потраплять 14 виконавців.