Челсі здолав Серветт (2:0) у першій грі плей-офф кваліфікації Ліги конференцій 2024/25.

Ліга конференцій 2024/25. Перший матч

Челсі – Серветт – 2:0

Голи: Нкунку, 50 (пен.), Мадуеке, 76

Михайло Мудрик і такі новачки, як Педру Нету, Тосін Адерабійо та Філіп Йоргенсен, вперше в сезоні потрапили у стартовий склад. З відбирання Мудрика почалася єдина вибухова атака Челсі за перші 20 хвилин. Дюзбері-Холл миттєво перевів на хід Гіу, екс-форвард Барселони проштовхнув повз голкіпера, але снаряд відскочив задалеко – пробувати наздогнати головою у падінні було доволі авантюрно. Розірвали фланг Нету та Дісасі простою стіночкою, Кутеса пробивав з меж штрафного – Йоргенсен потягнув.

Після 0:4 за ударами команда Марески прокинулася на 23 хвилині. Спершу з гострого кута дозволив себе заблокувати, а згодом обігрався з Гуі та пробив низом. Не влучає українець, але залишається одним із найгостріших. Вінгер збірної України підхопив пас Нкунку та перевів праворуч – Нету першим серед гравців Челсі влучив у площину воріт. Рульє небезпечно приклався здалеку, знову Йоргенсен рятує.

Мудрик елегантно накрутив біля бокової двох опонентів і кинув на хід у штрафний, але не тільки Дюзбері-Холл не мав шансів наздогнати такий пас. Яскраво виражений розпач на обличчі колишнього лідера Шахтаря. Багато старається, але щось не до кінця йде, як треба. У перерві Мареска емоційно відправив усю лаву запасних розминатися. Дуже лютував наставник Челсі, а також провів додаткову індивідуальну бесіду з Мудриком на підвищених тонах.

По перерві Нкунку після розрізного пасу Дюзбері-Холл змусив помилитися голкіпера. Надто довго виходив, а потім ще й виставив рукавички в ноги Жеремі Фрік. Сам Крісто і реалізував пенальті. Марк Гуі обіграв стража воріт, а потім стався цирк. Один удар у порожні такий, що голкіпер встиг повернутися і вибити, другий десь туди ж, третє добивання іспанця у блок. Приємно, що Мудрик не став жертвою у потрійній заміні атаки від Марески на 58 хвилині. Нкунку, Нету та Гуі поступилися місцем на полі Енцо, Мадуеке й Палмеру.

Український вінгер знущається, регулярно обігруючи японця Цунемото. А ось партнери не надто часто кидають на хід Мудрику, який на диво багато відкривається у відкритих зонах. Челсі розслабився і гравці Серветт тричі поспіль накручували інтригу дальніми ударами. Йоргенсен і поперечина попрацювали на славу. Мудрик притих в атаці, але на оборону відпахав добряче – стелився в підкатах, як у найкращі часи за Шахтар чи збірну України.

На останніх секундах 6 компенсованої хвилини черговий супершанс швейцарців метрів з 13 завершився крутим сейвом Йоргенсена. Челсі нарешті знайшов надійного воротаря?! Тут і прямолінійні удари по центру допомагали, але загалом враження від новачка з Вільяреала дуже гідні, 8 порятунків за гру дорого коштують.

Загалом добротний матч і від Мудрика з оцінкою 7,5 від SofaScore. Відпрацьовував у захисті, виграв 6 єдиноборств з 9, пасував з 81% точності. Тричі повертав володіння м’ячем, разочок вдало пішов у відбір і дав себе пройти на дриблінгу. Створив гольовий момент, здійснив 3 паси у фінальну третину, заробив на собі 2 фоли.