Старша тренерка полтавської Ворскли-2 Ія Андрущак розповіла про створення команди, а також про цілі та завдання.

Формування команди

– Перш за все, у нас є юнацька команда Ворскла (U-19). По факту у нашій структурі є перша команда, склад U-19 і Ворскла-2 – це команда, яка буде брати участь у третіх змаганнях. До неї увійдуть ті футболісти, хто має менше ігрової практики у першій команді, а також сильніші із U-19 матимуть можливість проявити себе в змаганнях Другої ліги, де вже швидкості інші, ніж у U-19, та й у цій лізі більше досвідчених футболістів.

Цілі та завдання

– У кожному матчі гравці Ворскли-2 прагнутимуть до перемоги, адже це їм потрібно для психології у подальшому розвитку, як футболістів уже команди УПЛ. Якихось конкретних турнірних завдань в нас немає, але я вимагаю перемагати у кожному матчі та демонструвати якісну гру, а якщо ми будемо забивати ще й гарні голи, то це взагалі буде чудово.

Літнє міжсезоння

– Ворскла-2 провела непогані спаринги. Перший – із першоліговим Тростянцем (1:4), далі грала з ЛНЗ (U-19) – 1:1, друголіговим Гірником-Спорт (1:3). Кожний спаринг проводився на різних етапах. Перший був під великим навантаженням, у другому спарингу з ЛНЗ (U-19) наші футболісти вже були більш наближені до ігрового тонусу. У матчі із Гірником-Спорт (1:3) мені сподобався перший тайм, як фізичною, так й ігровою складовою. У складі Ворскли-2 є представники місцевих футбольних шкіл. У нас юні гравці, адже ми працюємо на перспективу.

Перспективні гравці

– У мене не так багато досвіду, щоб стверджувати, хто з них стане наступним Андрієм Шевченком чи ще кимось. Але є багато талановитих хлопців із високим футбольним інтелектом. Є трудяги, роботяги, які не через якийсь талант, а через свою щоденну працю зростають у майстерності і на якомусь етапі невідомо, хто вистрелить – чи талановитий, чи роботяга. Всі плюс-мінус однакові. В кожного є якісь свої сильні сторони, які ми намагаємось розвивати.

У нас у команді багато хлопців, які прийшли саме в 2022 році. Це юнаки з Херсона, Мелітополя, Луганської області. Їхні агенти просили, щоб ми їх прийняли, адже на їхніх територіях розпочалася війна, деякі з них зараз залишилися.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ukrfootball.ua