ПФЛ разом із Sport Arena визначає в кожному турі найкращих гравців. У другому турі Другої ліги 2024/25 це півзахисник ФК Тростянець Владислав Таніновий

До матчу проти Металіста 1925-2 його команда не могла виграти та навіть забити (мінімальна поразка від першолігового СК Полтава на кубок і нулівка з вінницькою Нивою в чемпіонаті). А тут відразу ж розгромна перемога, причому, півзахисник, якого ПФЛ і Sport Arena визнали героєм туру, забив два з цих трьох м’ячів – перші, тож вирішальні.

Герой другого туру у Другій лізі Владислав Тишинінов поділився враженнями з пресслужбою ПФЛ від перемоги Тростянця над Металістом 1925-2 (3:0), а також розповів про амбітні цілі.

– Не можу сказати, що ця інформація мене шокувала, адже зіграв якісний матч. Завжди приємно, коли тебе визнають найкращим у турі. Роблю все, щоб якомога більше допомогти команді.

– Хто вам запропонував перейти в Тростянець? Можливо, фактор головного тренера команди зіграв ключову роль?

– Коли залишив Верес, то ми майже весь час були на зв’язку з Руслан Юрійовичем Бовою. Мені завжди хотілося повернутися до Тростянця, адже то був найкращий період у моїй кар’єрі. Керівництво клубу також бажало мене бачити у команді.

Для футболіста важливо бути там, де тебе чекають і цінують. Мене не одна людина запрошувала до Тростянця. Фактор головного тренера зіграв ключову роль у моєму рішенні. Я не хотів грати у Другій лізі, але після розмови з Бакаловим в мене більше не залишилося сумнівів.

– В сезоні 2021/22 ви вже грали за Тростянець. Що з того часу змінилося у клубі?

– В першу чергу, змінився тренерський штаб, персонал та гравці в клубі. На мою думку, все в Тростянці стало більш професійно.

– Від Тростянця всі у цьому сезоні очікують боротьби за підвищення у класі. На футболістів це якось тисне чи навпаки, ще більше мотивує?

– Якщо говорити за себе, то на мене трішки тисне відповідальність. Просто не хочу підвести людей, які вірять в команду, хвилюються та живуть нею. Результат взагалі не тисне. Хочеться прогресувати і досягати з командою результату. Для мене це перевірка на міцність.

– В Кубку ваша команда вилетіла від Полтави, а в чемпіонаті зіграли внічию з Нивою. Спортивна злість, яка була накоплена після не надто вдалого старту сезону допомогла вам у грі з Металістом 1925-2?

– Безумовно, це теж зіграло свою роль. Ми завжди прагнемо перемагати, адже перед командою керівництво клубу поставили амбітні завдання. Важливо було якомога швидше набрати три очки, щоб почуватися більш впевнено.

– Харків’яни у першому турі розгромно поступилися Чернігову 2:8. Перед грою не було недооцінки суперника, з огляду на результат першого туру?

– Взагалі навіть таких думок не було. На мою думку, наша команда теж провалилася у першому турі, зіграли нижче своїх можливостей. Ми не знали чи буде у харків’ян підсилення з першої команди, тому готувалися до серйозного протистояння.

– Вже на 15-й хвилині після передачі Сліпухіна ви відкрили рахунок. Погоджуєтеся, що проти такого суперника гра йде до першого гола?

– Варто віддати належне супернику, який до нашого забитого м’яча грав навіть краще. Розуміли, що один гол нічого не вирішує, тому треба продовжувати гнути свою лінію.

– Тростянець тривалий час не міг збільшити свою перевагу. Що насамперед не вдавалося у заключній третині поля?

– Занадто багато нервували у першій половині зустрічі, не було спокою та впевненості у власних діях. Ми не виконували настанови тренерського штабу і самі собі створювали низку проблем.

– На 71-й хвилині ви з пенальті забили свій другий гол. Напевно для вас важливо, що саме вам довірили пробити одинадцятиметровий, хоч і лише нещодавно приєдналися до Тростянця?

– Дуже важливо, коли в тебе вірять і довіряють. Ціную таку довіру і зроблю все, щоб не підвести партнерів, тренерів, керівництво клубу та всіх наших вболівальників.

– Пригадаєте, коли раніше відзначалися дублем?

– На професіональному рівні записав на свій рахунок всього три голи. І всі три м’ячі забив у складі Тростянця. Сподіваюся, що це був мій не останній дубль за ФК Тростянець.

– Наскільки, на вашу думку, є суттєвою різниця між Першої і Другої лігами? У чому головні відмінності?

– На мою думку, у Першій лізі грають більш кваліфіковані футболісти. Проте й у Другій лізі теж вистачає індивідуально сильних гравців, які здатні вирішувати долі матчів. У Першій лізі всі більш менш рівні команди і складно прогнозувати хто переможе. Також є певні відмінності в плані організації.

– У минулому сезоні ви грали за Агробізнес. Що вам найбільше запам’яталося з того періоду? Наскільки цей період був для вас корисним?

– Для мене це був непростий період. Я був не дуже щасливим, адже не розумів чому отримую так мало ігрової практики. Проте, завжди буду з теплотою згадувати футболістів, з якими грав в Агробізнесі. Там був дуже хороший колектив.

– У вас був досвід гри за команду U-19 в Словаччині. Пригадайте той період в вашій кар’єрі. Якби зараз вам запропонували переїхати грати в цю країну, то ви б погодилися?

– Нетривалий, але корисний період у моїй кар’єрі. В 17 років приїхав до нової країни, не знав мови і мені ніхто не допомагав. Якби зараз запропонували грати в Прем’єр-лізі Словаччини, то погодився б. Хочеться грати за кордоном, адже там інше ставлення до гравців, краще розвинута інфраструктура.

– Який тренер на даний момент зміг максимально розкрити ваші якості і найбільше допоміг у професіональному зростанні?

– Складно відповісти на це питання, адже я набагато більшого очікую від себе. Свій потенціал ще не розкрив. Після Словаччини через травму протягом півтора року взагалі не грав у футбол. Довелося розпочинати все з початку. Сподіваюся, що саме цей сезон буде найбільш вдалим для мене. Хочу разом з Тростянцем вийти в Першу лігу і отримати запрошення від клубу УПЛ.

Пресслужба ПФЛ