Президент київського “Динамо” Ігор Суркіс розповів про те, як у нинішніх умовах команда планує проводити літнє міжсезоння.

– Я можу сказати, що Містер збирає команду 15 червня в Києві, і плануємо тренуватися вдома. Звичайно, якщо дозволить обстановка. Зараз, приміром, вона дозволяє – я живу на базі, поля готові, вся інфраструктура готова. Тому перші днів десять, поки не буде збірників, хотіли б провести, як зазвичай, у Києві. Потім планується виїзд за кордон та підготовка до кваліфікації Ліги чемпіонів, у тому числі з можливістю проведення благодійних матчів.

– Це можуть бути реально топ-клуби?

– Потрібно дивитися графік цих клубів. Ми ж раніше будемо готуватися, і, відповідно, шукатимемо команди, в яких чемпіонати розпочинаються раніше. І будемо намагатися грати з суперниками, матчі проти яких збиратимуть якомога більше глядачів, а не виступати на порожніх стадіонах. Ви самі бачили, скільки українців приходили на наші благодійні матчі, малювали плакати, кричали лозунги – “За Маріуполь”, “За Бучу”, за всі постраждалі наші міста. І це дуже важливо. Тому я вважаю, що ми маємо це продовжувати.

Знаю точно, що “Шахтар” також буде продовжувати, і дай Бог, щоб збірна України виступила успішно у відборі на чемпіонат світу. Це буде величезний підйом для всього нашого футболу. Кожен має робити те, що вміє. Дуже важко домовитися з провідними клубами Європи. Я на постійному контакті, виїжджаю, домовляюся. Сподіваюся, що нам вдасться.

– Наскільки відомо, може бути “Інтер”…

– Так, і “Інтер”, і “Мілан” спочатку погодився, а згодом різко увімкнувся в боротьбу за чемпіонство й не зміг змінити свій графік під матч із нами. А на дублюючий склад на “Сан-Сіро” ніхто не прийде. Тому будемо старатися знаходити команди, які збирали б повні стадіони. На матчі з дортмундською “Боруссією” зібралося 35 тисяч глядачів, і це дорогого вартує, – розповів Суркіс.