Головний тренер Бетіса Мануель Пеллегріні прокоментував майбутній матч проти Кривбасу у плей-офф кваліфікації Ліги конференцій, а також відповів на питання про скандальне призначення турецького арбітра, який раніше не знехтував візитом до росії.

“Завтра ми зіграємо проти потужного суперника. Адже він посів третє місце в УПЛ після таких відомих команд – Шахтар та Динамо, які зазвичай сперечаються за перші дві сходинки. Ми повинні добре зіграти, та забезпечити собі результат – перемогу”.

“Матч обслужить Арда Кардешлер [що нещодавно працював на матчі росія – Сербія]? Так, я читав про це. Але це – рішення УЄФА. Так, розумію сумніви щодо нього. Адже це, звісно, неприємно через політичні причини, через те, що відбувається в Україні. Але я не маю сумнівів, що він – хороший арбітр, адже це призначення УЄФА. Так, розумію, що на його адресу будуть звучати не найкращі слова, якщо він десь зробить помилку. Тому що це також станеться через політичні причини”.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Кривбас звернувся до УЄФА із проханням замінити турецького арбітра Арду Кардешлера, призначеного на матч криворізької команди проти Бетіса. Причиною цього стала робота Кардашлера на товариському матчі між збірними росії та Сербії, що відбувся в москві 21 березня 2024 року.

Перший матч між Кривбасом та Бетісом, який буде номінально «домашнім» для української команди відбудеться 22 серпня у словацькому Кошице. Старт – 21:00 за київським часом.

70-річний Пеллегріні, відомий по роботі в Реалі та Манчестер Сіті, очолює севільський клуб із літа 2020 року. У сезоні 2023/24 Бетіс посів 7-е місце, що дозволило йому потрапити в раунд плей-офф Ліги конференцій. Кривбас сюди “звалився” з відбору Ліги Європи. Нагадаємо, команда Юрія Вернидуба там двічі поступилася чеській Вікторії Пльзень (1:2, 0:1).

Бетіс у п’ятницю, 16 серпня, стартував у цьому сезоні — команда Пеллегріні у стартовому турі Ла Ліги зіграла внічию з Жироною (1:1).