Президент Металіста 1925 Володимир Носов прокоментував призначення Патріка ван Леувена на посаду головного тренера харківської команди. Нідерландець уклав з клубом Першої ліги контракт на три роки.

“Перед Патріком ван Леувеном стоїть чітке завдання – повернення в УПЛ. У нього дуже великий досвід роботи в Україні та Європі. Є власний стиль та система, яку, я впевнений, він зможе втілити в нашому клубі. Ми всі чекаємо від містера ван Леувена перемог”, – заявив Носов.

Ван Леувен з 2006 до 2013 року очолював академію донецького Шахтаря. Фахівець повернувся до України у 2022 році, очоливши Зорю. Разом з луганчанами ван Леувен виграв бронзу УПЛ, після чого влітку 2023-го став головним тренером донецького Шахтаря.

Повернення до Шахтаря у ван Леувена не вдалося — під керівництвом нідерландця Гірники провели лише 12 матчів, а сам він пробув на посаді головного тренера лише трохи більше трьох місяців, після чого був звільнений.

Нагадаємо, що колишній наставник Металіста 1925 Віктор Скрипник подав у відставку після поразки від Лівого берега у півфіналі «турніру чотирьох», за підсумками якого харківський клуб остаточно залишився у Першій лізі на сезон 2024/25. Стартові матчі чемпіонату Металіст 1925 проводив під керівництвом виконуючого обов’язки головного тренера Сергія Карпенка.

Металіст 1925 розпочав сезон у Першій лізі невдало — харків’яни програли Маріуполю (0:1) і зіграли внічию з Кременем (1:1). Наступний матч вже під керівництвом ван Леувена Металіст 1925 проведе у четвер, 22 серпня, в рамках Кубка України проти Вереса.