Головний тренер “Олександрії” Руслан Ротань розповів про сильні якості вінгера команди Хуана Безерру.

– В умовах, у яких живе зараз наша країна, приїзд якісного легіонера – це нереально практично?

– Ви знаєте, я згоден. Але нам потрібно дивитися в сторону перспективи. Я хочу приклад навести з нашим гравцем Безеррою. Дуже класно ми влучили з ним. Цей гравець прийшов до нас – молодий бразилець перспективний. І дуже класно він інтегрувався в наше розуміння.

Але хочеться відзначити менталітет. Хуан змінив свій менталітет на ближчий до нашої гри, до нашої команди. Він зрозумів, що чемпіонат України дуже важкий, зрозумів, що в чемпіонаті України дуже багато гри 1 в 1. Він покращує себе, він працює на тренуваннях, працює, слухає на теоріях.

І про це потрібно казати. Коли такий легіонер приїжджає, з ним можна працювати, коли в нього є дуже велике бажання прогресувати, коли він хоче цього.

Що ми бачимо у більшості? У більшості ми бачимо, що коли приїжджає легіонер, і, скажемо так, він себе бачить, що він повинен грати. Проблема тут керівників і тренерів, що потрібно знаходити з ментальністю футболіста, який буде готовий конкурувати, якщо він сюди приїжджає.

Тому що не можна будувати команду під легіонера, щоб керівництво ставило завдання продати гравця. Ні, в першу чергу це команда. Будується команда, результат і тільки потім росте гравець, і його можливо продати в більш якісний клуб за більші фінанси, – сказав Ротань в ефірі “Вацко Live”.