В першому турі Серії А сезону 2024/25 “Рома” зіграла з “Кальярі” в гостях внічию 0:0. Після матчу головний тренер римлян Даніеле Де Россі дав інтерв’ю DAZN.

Його слова передає Football Italia.

“Ми заграли краще в другому таймі. Ми трохи страждали до того. Поле було сухим, тому я прохав не тримати м’яч в ногах занадто довго. Ми були організовані, але набагато краще після перерви. Обидві команди мали шанси, але у нас було більше”, – заявив він.

“Ми повинні працювати більше над переходом в атакувальну третину поля. Коли ти сидиш занадто глибоко і пасуєш поперек поля, ти ризикуєш заплутатися. Я прохав команду бути вертикальнішою, в другому таймі ми відсунули “Кальярі” назад і грали краще”.

Про Пауло Дібалу, який вийшов сьогодні лише на заміну через розмови про його відхід, Де Россі сказав: “Якщо він або хтось інший піде, нам знадобиться заміна. Я злякаюся його відходу лише якщо його не замінить відповідний гравець, інакше – ні”.

Також Де Россі висловився про дебют Артема Довбика в центрі атаки: “Перший тайм був для нього нелегким, тому що ми не надавали йому достатньо обслуговування. Я вважаю, що він відіграв справді добре після перерви, він важко боровся, майже забив, і я впевнений, що ще заб’є багато голів”.

У своєму першому офіційному матчі за “Рому” Довбик був замінений на 90-ій хвилині. До цього він тричі пробивав по воротах. Зокрема, головою у поперечину з воротарського майданчика. Також він пробивав ногою низом з-за меж штрафного майданчика. Воротар відбив цей удар, Лоренцо Пеллегріні добив, але зробив це з офсайду.