Захисник “Динамо” Олександр Караваєв відповів на запитання УПЛ ТБ.

– Як би ви описали Олександра Шовковського як професіонала та людину?

– Дуже вимогливий. Приділяє багато уваги маленьким дрібницям. Умовно, як хто приймає мʼяч на тренуванні. Адже за гру може бути один момент і якщо ти не правильно приймеш мʼяч у штрафному суперника, ти не зможеш пробити. Плюс він як психолог-мотиватор. Може підказати щось і в грі, спрямувати твої думки на гру, допомогти прибрати зайве та сфокусуватися.

– Від Шовковського через екран віє спокоєм, нема кадрів, де він на когось кричить чи сперечається з арбітром. Він такий і є?

– Так, але іноді він може і вибухнути, якщо щось йде не так. Просто таких моментів мало, тож їх важко помітити. Він молодий тренер і в такій великій команді. Тут великий тиск і сподівання на результат. Тож він приділяє дуже багато аналізу психологічних моментів і правильному висловлюванню своїх емоцій.

– У минулому сезоні Динамо практично весь час було у ролі команди, що наздоганяє. Це вам заважало?

– Не скажу, що заважало, але, звісно, коли ти є лідером, ти розумієш, що маєш якийсь запас. Але коли наздоганяєш, це тисне.

– Але зараз зі старту сезону Динамо може взяти бика за роги.

– Все в наших руках і в голові. Якщо ми будемо все правильно робити і викладатися більше, ніж на 100% та приділятимемо багато уваги дрібницям.

– У минулому сезоні і Динамо і Шахтар мали переконливі серії без поразок. У цьому сезоні теж все йтиме так само легко?

– З кожним роком стає дедалі важче. Навіть у такий важкий час зʼявляються клуби, які готові фінансувати та запрошувати футболістів. Те ж Полісся, Кривбас, Карпати, ЛНЗ. Та і загалом усі команди будуть по-особливому налаштовуватися і на Динамо, і на Шахтар. Я сам був у цій ролі і коли грав проти Динамо мені хотілося показати свої найкращі якості. Якщо не помиляюся, забив киянам 2 чи 3 голи.