Прімера. 1-й тур
18 серпня. Пальма. “Сон Моїш”
“Мальорка” 22:30 “Реал Мадрид”
Арбітр: Сесар Сото Градо
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

Новини “Мальорки”

“Мальорці” не вдався минулий сезон. Вона майже до останнього туру боролася за виживання, посіла лише 15-те місце, після чого Хав’єра Агірре змінив молодший Ягоба Аррасате, з яким пов’язаний прогрес “Осасуни”.

У остров’ян також є гроші — їхні американські інвестори привезли лівого бека Йоана Мохіку, правого бека Матеу Морі та форварда Такуму Асано. Це зміцнить найпроблемніші позиції. При цьому голкіпер Предраг Райкович вибрав саудівські мільйони — його наступник Даніель Грейф не такий досвідчений.

План на “Реал”? Тут тільки один варіант — п’ять захисників, нечасті контратаки. Мурікі намагатиметься скидати на Асано, а той — тікати. Шанси на успіх? Будемо чесні — вкрай малі.

Новини “Реала”

“Реал” минулого сезону не просто виграв Ла Лігу та Лігу чемпіонів — він домінував в Іспанії. У нього була найкраща оборона (26), найкраща атака (87), він набрав 95 очок у 38 матчах.

Індивідуальна якість Мадрида неймовірно висока. Зупинити Родріго непросто, не кажучи вже про Беллінгема і Вінісіуса. Якщо Мбаппе зіграється з ними — це може вбити інтригу в Ла Лізі на роки, однак Суперкубок показав — Кіліан хоч і забив, та поки що взагалі не потрапляє в ритм. Йому треба час, і в цьому крихітний шанс “Мальорки”.

Також цікаво, як “Реалу” вдасться на дистанції міняти Крооса, який пішов на пенсію, і ще закривати дірку в центрі захисту, де Алаба травмований, а Начо поїхав на Схід. Ну, і начебто все. В усьому іншому Мадрид виглядає монструозно. “Аталанта” вже перевірила.

“Мальорка” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону з Хав’єром Агірре “Мальорка” грала в “автобус”, і таким чином двічі програла “Реалу” з честю — по 0:1.

При цьому її останній успіх у матчі з “Вершковими” зовсім свіжий у пам’яті — лютий 2023 року, 1:0 з автоголом від Начо.

Орієнтовні склади

У “Реала” травмовані Алаба та Камавінга. У “Мальорки” поза грою тільки неосновний нападник Хаві Льябрес.

“Мальорка”: Грейф – ван дер Гейден, Раїльо, Гонсалес – Маффео, Маскарель, Дані Родрігес, Мохіка – Дардер – Мурікі, Асано

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Менді – Вальверде, Чуамені, Беллінгем – Родріго, Мбаппе, Вінісіус