18 серпня 2024 року. 21:45. Кальярі. “Уніпол Домус”
Серія А, 1-й тур
Де подивитися: Megogo
Травмований: Віола (“Кальярі”)
Дискваліфіковані: Міна – Паредес

“Кальярі”

Клаудіо Раньєрі врятував “Кальярі” в Серії А і передав кермо Давіде Ніколі, який зробив те ж саме з “Емполі”. Тосканський клуб запропонував Ніколі продовження контракту, але він дуже сильно хотів вирушити на Сардинію. “Кальярі” не поскупився: тренер отримав контракт за схемою 2+1. “Я спостерігав за сардинською публікою як суперник і завжди мріяв про те, що одного разу зможу сидіти на лавці запасних команди, яка її представляє. Хочу, щоб люди пишалися мною, як і Раньєрі, коли я возитиму команду на товариські матчі по всьому острову протягом року”, – зазначив тренер.

Клуб серйозно посилив склад влітку: були підписані Луперто, Зортеа, Пікколі. Але є і втрати: Нандес вирушив підкорювати Близький Схід, а Доссена перебрався в “Комо”.

“Рома”

“Без м’яча нам доведеться бути вищими й агресивнішими. Де Россі просить нас грати з високою лінією оборони, навіть коли у нас немає м’яча. Ми працюємо над тим, щоб завжди бути агресивними”, – зізнався Еван Ндіка нещодавно в одному з інтерв’ю. Римська преса впевнена: Де Россі хоче навчити “Рому” грати в гарний футбол, але за потреби (наприклад, за необхідності зірвати контратаку) – “брудний”.

“Рома” не переконала в літніх контрольних матчах, особливо проти “Евертона” (1:1), хоча сам тренер зізнавався, що готувався до цієї гри так, немов вона офіційна. “Ми загубилися в останні півгодини гри, це правда. Але команда починає набувати обрисів, які мені подобаються”, – сказав Де Россі. Він особливо виділив літнього новачка Артема Довбика: “З ним ми можемо грати “глибоко”, а це саме те, що нам потрібно – я завжди прошу команду саме про це. Тому що якщо у нас нікому розхитувати оборону суперника з глибини, наше володіння м’ячем і позиційні атаки, до яких ми вдаємося, стають “стерильними”.

Перед матчем із “Кальярі” весь червоно-жовтий Рим обговорює тільки одне питання: чи продасть “Рома” Пауло Дібалу. Аргентинець отримав пропозицію від саудівської “Аль-Кадісії”, від якої важко відмовитися. Зараз він роздумує над пропозицією і продовжує тренуватися з “Ромою”. Клуб на нього не тисне.