Англійська Прем’єр-ліга, перший тур
18 серпня, 18:30. “Стемфорд Бридж” (Лондон)
Головний арбітр: Ентоні Тейлор
Пряма трансляція: Setanta Sports

Новини Челсі

Багато критики у свою адресу почув новоспечений головний тренер лондонців Енцо Мареска. Це і логічно, бо більшість вболівальників думають про результат – це для них найбільш важливий компонент у футболі. А позитиву у спарингах було мало. “Челсі” провів шість матчів (без врахування тих, що за закритими дверима) і переміг лише одного разу – у мексиканського “Клуба Америка”. Не густо.

Але це саме той випадок, коли результат – не найбільш важливий фактор. Мареска використав спаринги для експериментів. Той же Мудрик неодноразово грав справа в атаці, або постійно італійський наставник давав футболістам тільки по тайму, змінюючи малюнок гри після перерви. Але все ж таки факт є фактом: 13 пропущених голів при 10 забитих за шість товариських матчів.

Кадри господарів

“Челсі” без трансферів під керівництвом Боелі – не “Челсі”. Спочатку про втрати: команду покинуло сім гравців (три вільні агенти і ще чотири – за гроші). Але лише Тьяго Сілва регулярно грав у минулому сезоні. Натомість “пенсіонери” запросили дев’ять нових футболістів, і лише один з них був вільним агентом (Адарабіойо). За решту заплатили 189 мільйонів євро при заробітку в 103 млн.

Новини Манчестер Сіті

У “містян” ситуація зі спарингами не краща. Вони також поступилися “Селтіку”, окрім цього програли “Мілану” та “Барселоні” (каталонцям – по пенальті). З позитиву – те, що забивали мінімум двічі у кожному з цих матчів. А єдина перемога була над “Челсі” з рахунком 4:2. Свої два голи “пенсіонери” забили після того, як пропустили чотири. Велика різниця була між командами.

Також “Сіті” уже розпочав офіційний сезон. Підопічні Гвардіоли зіграли у поєдинку за Суперкубок Англії. І вперше з 2019 року його виграли. “Манчестер Юнайтед” забив на 82 хвилині, через сім хвилин Сілва врятував “містян”, а далі все вирішилося у серії пенальті. Загалом була рівна гра. Починати сезон не в ідеальних кондиціях – це норма для “містян”.

Кадри гостей

Поки “містяни” оформили не надто багато трансферів в обидві сторони: на вхід та вихід. “Сіті” продали чотирьох футболістів на 112 мільйонів євро, ще двох відправили в оренду. У тому числі одного із ключових гравців минулого сезону – Хуліана Альвареса. А ось купили лише одного гравця – Савіньйо. Попереду на клуб ще чекає робота на трансферному ринку.

Останні п’ять матчів Челсі та Манчестер Сіті

Останні п’ять особистих зустрічей господарів

11.08. Челсі – Інтер 1:1 (ТМ)
07.08. Реал – Челсі 2:1 (ТМ)
03.08. Манчестер Сіті – Челсі 4:2 (ТМ)
01.08. Челсі – Клуб Америка 3:0 (ТМ)
27.07. Челсі – Селтік 1:4 (ТМ)

Останні п’ять особистих зустрічей гостей

10.08. Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед 1:1 (пен. 7:6) (Суперкубок Англії)
03.08. Манчестер Сіті – Челсі 4:2 (ТМ)
31.07. Манчестер Сіті – Барселона 2:2 (пен. 1:4) (ТМ)
28.07. Манчестер Сіті – Мілан 2:3 (ТМ)
24.07. Манчестер Сіті – Селтік 3:4 (ТМ)

Останні п’ять особистих зустрічей між командами

03.08.24. Манчестер Сіті – Челсі 4:2 (ТМ)

20.04.24. Манчестер Сіті – Челсі 1:0 (Кубок Англії)

17.02.24. Манчестер Сіті – Челсі 1:1 (АПЛ)

12.11.23. Челсі – Манчестер Сіті 4:4 (АПЛ)

21.05.23. Манчестер Сіті – Челсі 1:0 (АПЛ)

Челсі – Манчестер Сіті: орієнтовні склади

У “містян” двоє футболістів були травмованими: не зіграє сьогодні Бобб і Родрі. А ось у “Челсі” лазарет порожній. Однак поки “пенсіонери” будуть грати без Галлагера – його трансфер в інший клуб готується.

“Челсі”: Санчес – Густо, Фофана, Бадьяшиль, Кукурелья – Енцо, Лавія – Мудрик, Нкунку, Палмер – Джексон.

“Манчестер Сіті”: Едерсон – Волкер, Аканджі, Діаш, Гвардіол – Нунес, Ковачич – Б. Сілва, де Брюйне, Доку – Голанд.