Півзахисник “Дженоа” Руслан Маліновський потрапив до стартового складу команди на матч першого туру Серії А проти “Інтера”.

Серія А, 1-й тур.

Дженоа – Інтер 2 : 2.

1 – 0. Вольякко – 20.

1 – 1. Тюрам – 30.

1 – 2. Тюрам – 81.

2 – 2. Мессіас – 90+5.

Нереалізований пенальті: Мессіас (Дженоа) – 90+5.

Інтер починав захист титулу в Генуї, де торік перемогти не зміг. Якщо у складі чинних чемпіонів майже немає змін, то Дженоа проходить через перебудову, яка досі не завершена. При чому втрати дуже суттєві – Гудмундссон і Ретегі забили більше ніж половину голів команди в минулому чемпіонаті.

Зрозуміло, що “гості” більше тримали м’яч і частіше створювали моменти, але й “грифони” не забували шукати щастя біля чужих воріт. До того ж, Ян Зоммер сьогодні забув взяти з собою впевненість. Спочатку голкіпер якось нервово зіграв на виході, трішки випередивши Вітінью, а потім його помилка призвела до гола. Після подачі зі штрафного бив Бані – нехитро, але швейцарець дозволив м’ячу пролетіти над ним і влучити у поперечину. У підсумку, ніхто не був готовий накрити Вол’яко, який просто добив у порожні ворота.

Якби ж центрбеки Дженоа ще й в обороні грали так успішно. З цим у них виникали проблеми. Без геройств Мілана Баделя і П’єрлуїджі Голліні ще до перерви Інтер би оформив розгромний рахунок. А так довелося задовольнитися нічиєю. Зрівняв Маркус Тюрам (мабуть, найкращий на полі в першому таймі). Забив після елегантного навісу від Барелли. Також француз мав хороший удар в ближній кут (голкіпер врятував) і майже заробив пенальті (лише VAR розгледів, що Бадель не фолив).

А в кого не пішла гра, то це в Лаутаро. Найкращий гравець минулого сезону геть не відчував гру, тому й не дивно, що свій момент перед перервою не реалізував. Думарко не краще зіграв на добиванні. Зате Федеріко забив на старті другого тайму. Його радість обірвав асистент, зафіксувавши офсайд у Дарміана. Інтеру й надалі доводилося сподіватися на Тюрама. Вся гра в нападі йшла через нього. Якби не Голліні, то голів у француза було б набагато більше. І це попри дубль. Другий м’яч Маркус забив наприкінці гри. Арбітри зафіксували офсайд, але VAR знову не дав припуститися помилки.

Кульмінація матчу, як і належить, відбулася в компенсований час. Дженоа отримала винагороду за свої спроби до кінця чіплятися за очки. Після чергової з атак господарів помилився Біссек, зігравши рукою. Знову довелося втрутитися VAR. Пенальті в ворота Інтера. Все було в руках Зоммера, який провів невпевнений матч. Ян зумів відбити удар Мессіаса з 11-тиметрів, але бразилець першим зіграв на добиванні. 2:2. Інтер знову не переміг на Луїджі Ферраріс.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі й відіграв понад 70 хвилини. Нічим конструктивним не запам’ятався, адже був змушений зосередитися на оборонній роботі. В атаці можна згадати спробу пробити з лету, а м’яч полетів значно вище.