Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Карпатами» (3:1) у 3-му турі УПЛ.

– Мені здається, сьогоднішній матч був непростим для вашої команди.

– Безумовно, це тільки початок сезону, і ми граємо через 2 на 3-й, через 3 на 4-й. Є певні не проблеми, а певний етап у нашому житті, де є велика, скажімо так, складова логістики, ми маємо до цього бути готові, але так само розуміючи й тримаючи в голові і наступну гру з «Зальцбургом».

Безумовно, ми зробили невелику ротацію, дали відпочити нашим гравцям, тим більше, що у них були певні проблеми, тому такий десь експериментальний склад.

Але при тому при всьому, безумовно, дарувати такий сюрприз нашим опонентам не мали на самому початку гри, а ті нагоди, які в нас були, мали використовувати, доводячи рахунок до більш приємного для нас. Вітаю вболівальників з перемогою. Готуємося далі.

– Ви сказали, що експериментальний склад. Ви задоволені цим експериментом?

– Ви знаєте, тренер не може бути ніколи задоволений. Ми вперше діяли з такою зв’язкою центральних оборонців. Саша Тимчик доволі багато пропустив, і ми бачили, що наприкінці йому було дуже складно. Хоча, як той боєць, мовчить, нічого не каже. Хоча ми домовлялися про те, що якщо є якісь проблеми – треба говорити.

Не зовсім вдало Джастін увійшов у гру в 1-му таймі. Ми планували, що він більше зіграє, але вимушені були робити заміну.

Є моменти, над якими треба працювати. Це робота така, яка ніколи не закінчиться. Вона завжди і креативна, з одного боку, і, безумовно, відповідальна. Тому готуємося до наступної гри. Для нас зараз головне – добре відпочити.

– Мені здається, сьогодні Ярмоленко став такою проєкцією вашого внутрішнього спокою, і з його появою на полі команда додала і досягла більш переконливої перемоги.

– З його досвідом, його розумінням гри – безумовно, він один з лідерів і в роздягальні, і на полі. Він має підсилювати цю гру, і це він, в принципі, і зробив сьогодні. Хоча, знову ж таки, ми мали багато гарних нагод для того, щоб більш спокійно доводити гру до логічного завершення.

– У вас продовжується турне. Далі – Люблін. Можете поділитися планами: як буде команда добиратися, який графік?

– Завтра зранку в нас буде тренування тут, після цього ми обідаємо і після обіду одразу вирушаємо в напрямку Любліна. Приїжджаємо, відновлення, массаж і далі готуємося вже за планом, – сказав Шовковський.