У Львові зіграли центральний матч третього туру УПЛ. Востаннє “Карпати” та “Динамо” в елітному дивізоні зустрічалися ще у жовтні 2019 року.

УПЛ, 3-й тур.

Карпати Львів – Динамо Київ 1 : 3.

1 – 0. Очеретько – 1.

1 – 1. Піхальонок – 23.

1 – 2. Ванат – 58.

1 – 3. Ярмоленко – 90+2-пен.

Обидві команди підійшли до протистояння у доброму гуморі: львів’яни минулого туру УПЛ сенсаційно розгромили міцний Кривбас (3:0), а кияни на тижні у матчі-відповіді 3-го туру кваліфікації здолали шотландський Рейнджерс (2:0) і пройшли у плей-офф Ліги чемпіонів, де зіграють з австрійським Зальцбургом.

Вже на 44-й секунді Карпати вийшли вперед: Підлепенець з правого флангу прострілив на вільного Очеретька і той легко переправив м’яч у сітку. Піхальонок огризнувся дальнім ударом з-за меж штрафного, але м’яч пролетів над поперечиною.

Динамо після пропущеного гола виглядало доволі розгубленим, чим успішно користались Карпати, навантажуючи правий фланг суперника – підопічні Лупашка декілька разів вривались у штрафний, намагаючись повторити комбінацію з першим голом.

Кемкін перервав гострий простріл Вівчаренка, а Очеретько спробував щастя дальнім ударом – неточно. За трохи Піхальонок закручував з правого флангу у дальню дев’ятку – не вистачило зовсім трохи. На 17-й хвилині свою гармату з далекої відстані розрядив Андрієнко, але удар було заблоковано захисником.

В середині тайму Динамо відновило статус-кво: Піхальонок знову зважився на удар з-за меж штрафного з розвороту – рикошет від Бабогло дезорієнтував Кемкіна, який у стрибку так і не дотягнувся до м’яча. За трохи Піхальонок виводив Ваната на побачення з голкіпером Карпат, той вийшов на перехоплення, але у падінні не зумів зафіксувати сферу – на щастя, рефері свиснув офсайд.

Карпати після пропущеного гола підсіли, рідко переходили на половину поля суперника і почали думати виключно про оборону. Показовим був момент на 28-й хвилині: гравець Карпат переводив м’яч на протилежний фланг, а його партнер просто стояв і чекав поки сфера прилетить до нього. Суперник натомість пішов на перехоплення, легко перехопив м’яч у повітрі, протягнув його правим флангом і віддав на Ваната у штрафний. Владислав накрутив 4-х захисників, пробив, удар заблокували, а Андрієвський на добиванні дивом не влучив у порожні ворота. За трохи Невеш поблизу воріт Динамо вирізав діагональ на Костенка, однак Ян, який міг пришвидшитись і наздогнати м’яч, просто зупинився і провів сферу поглядом.

Наприкінці тайму Карпати створили напівмомент в одній зі своїх нечисленних атак: Біловар вибив на кутовий, а “леви” після подачі корнера замкнули у руки Бущану. Динамо мало шанс піти на перерву переважаючи у рахунку, але господарі вистояли і витримали побиття.

Одразу після відпочинку Шапаренко, який вийшов замість Лонвейка, здобув право на дуже небезпечний стандарт на лінії штрафного. Микола, однак, влучив у стінку, а Андрієвський на добиванні знову був неточним.

На 58-й хвилині Динамо вийшло вперед: Піхальонок віддав в центр на Шапаренка, той витягнув на себе Бабогло і вивів правим флангом Ваната на побачення з Кемкіним – Владислав пробив у протихід кіперу. Пропущений гол розбудив львів’ян, які тепер змушені були йти вперед. В середині тайму Стеніо з гострого кута зумів пробити з-під захисника, але Бущан у падінні врятував. Згодом бразилець пробив з далекої відстані – в руки кіперу Динамо.

На 81-й хвилині Устименко отримав закидання за спини захисникам і зрівняв, але арбітр свиснув положення поза грою. Мав шанс забити і Ярмоленко, але після виходу один на один пробив повз ворота. На останній хвилині Андрій знову вийшов на побачення з Кемкіним і заробив пенальті, який сам же і реалізував.

Перемога принесла Динамо 6 очок і підняла на вершину турнірної таблиці УПЛ. Карпати з 4-ма пунктами п’яті.