Український центральний захисник “Борнмута” Ілля Забарний вийшов у стартовому складі команди на матч 1-го туру АПЛ сезону 2024-2025 проти “Ноттінгем Форест”. Для Забарного цей сезон стане 3-м в англійському клубі. У минулій кампанії Ілля відіграв 42 матчі за “Борнмут” в усіх турнірах, відзначився 1 забитим м’ячем.

АПЛ, 1-й тур.

Ноттінгем Форест – Борнмут 1 : 1.

1 – 0. Вуд – 23.

1 – 1. Семеніо – 87.

Команда Іллі Забарного відкривала АПЛ грою на полі Ноттінгем Форест. Вже на 7-й хвилині поєдинок довелося переривати через неприємний інцидент.

Данілу та Антуан Семеньо впали на газон після верхової боротьби. Якщо другий відносно швидко оклигав, то до першого миттю вилетіли лікарі Ноттінгема. Коли персонал ширмою закрив Данілу від очей публіки, стало зовсім моторошно. Повтори підтверджують тривогу – гомілкостоп 23-річного хавбека “лісників” викрутився під жахливо неприроднім кутом.

Після надання першої допомоги Данілу винесли на ношах, а матч продовжився. Нагадаємо, минулого сезону у грі Борнмут – Лутон сталося інше жахіття. Захисник “капелюшників” Том Лок’єр пережив зупинку серця на полі, потім зустріч повністю перегравали.

Забарний вийшов в основі, зігравши на виїзді з Ноттінгемом. І теж не вразив у вирішальному епізоді. На 23-й хвилині українець спробував висмикнутись з лінії на Еланґу, однак не встиг – Ентоні скинув м’яч повз Іллю на Вуда. Далі стався відскок і невдалий винос партнера, який припав на корпус українця. Від нього м’яч відскочив до Вуда, а Кріс пострілом з меж штрафного вивів “лісників” уперед.

“Вишеньки” могли відігратись на 35-й хвилині з атаку, яку започаткував Забарний, однак взяття воріт скасували через офсайд. Ситуація повторилась на 87-й хвилині, коли відзначився Семеньо – все почалося з точної передачі з просуванням по флангу, яку виконав Ілля. Тільки тепер гол зарахували. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нічию.

Екс-динамівець виконав 6 виносів і 3 перехоплення, зробив 68 дотиків при 8 втратах, віддав 46 точних пасів з 54-х – і мав 11 точних лонгболів з 15-ти. Не пішли тільки верхові дуелі, де було програно чотири з шести епізодів.