Розв’язка в історії з Манчестер Сіті, якому висунуто звинувачення в порушеннях правил фінансового фейр-плей за 115 пунктами, може бути фатальним для лідера АПЛ останніх років.

В Англії припускають, що результатом слухань стане фінансовий штраф, який буде накладено на Манчестер Сіті. Що, до речі, не влаштовує тих, хто є прихильником жорсткіших заходів та принципів послідовності. Справді, якщо Евертон і Ноттінгем Форест у минулому сезоні були покарані за спортивним принципом – з команд знімали очки, – то Манчестер Сіті не може уникнути такої долі.

Впливове видання The Athletic наводить слова керівника одного з клубів Прем’єр Ліги: “Колективна думка, яку я чув, полягає в тому, що адекватною санкцією має стати суттєве зняття очок. Ми говоримо про 70–80 очок”.

У цьому випадку Манчестер Сіті гарантовано займе одне з останніх місць у турнірній таблиці АПЛ і наступний сезон проведе у Чемпіоншипі.

Інший варіант – рівномірний розподіл штрафу на три наступні сезони. Це дозволить містянам зберегти місце в АПЛ, але практично виключає можливість їхньої участі в Лізі чемпіонів.