Серія А. Перший тур
17 серпня. 19:30. Генуя. “Луїджі Ферраріс”
“Дженоа” – “Інтер”
Головний арбітр: Ерманно Фелічіані

Стан команд

В травні “Інтер” перейшов до нових власників. Епоха Suning завершилася, епоха Oaktree почалася. Проте нові господарі практично нічого не змінили. Навіть покращили, поставивши президентом клубу того, хто й так був його реальним лідером – Джузеппе Маротту. Отже, проект триває, він дуже сильний, натхненний, в дуже гарному настрої, і від нього вимагають розпочати династію.

Більше того, ще в січні Маротта домовився з новими, досвідченими та статусними, гравцями – Мехді Таремі та Петром Зелінськи. А вже цього літа саме у “Дженоа” купив воротаря Хосепа Мартінеса. Також очікується прихід ще одного захисника. А не втратила команда нікого.

Втім, перешкоди з початком сезону є. Ті ж самі, що й у всіх інших грандів. Чемпіонати Європи та Америки тривали до середини липня, після них клуби надали гравцям заслужений відпочинок, і ті повернулися дещо пізно. Наприклад, капітан і найкращий бомбардир Лаутаро Мартінес нині не в найкращій фізичній формі.

Гравці “Дженоа” очікувано менше брали участь у великих турнірах збірних. Але й вона має кадрові проблеми. Все літо продавали лідера, автора 14-ти голів минулого сезону у лізі, Альберта Гудмундссона, зрештою продали, але заміну йому привести не встигли. Не встигли й раптово проданому форварда Матео Ретегі. Мова про двох лідерів атаки, і без них буде дуже важко.

Загалом, щоправда, команда готова, в гарному настрої та хоче підтвердити реноме грози грандів попереднього сезону. Головний тренер Альберто Джилардіно залишився, попри увагу статусніших команд. Вболівальники встановили рекорд за викупленими абонементами.

Не випадково Сімоне Індзагі говорить про стадіон, важкий для всіх, спекотну атмосферу і майбутній матч проти здорової команди та чудового тренера. Він вимагає від підопічних вже зараз видати найкращу гру. А Джилардіно вимагає від своїх боротися за кожен сантиметр.

Генуезці вже відіграли офіційний матч. Перемігши в Кубку “Реджану” з Серії Б вдома з рахунком 1:0. Гол на 65-ій хвилині забив Жуніор Мессіас з пасу на 61-ій Руслана Малиновського, що вийшов на заміну.

“Дженоа” не полюбляє володіння м’ячем. Вона низько обороняється і виходить у швидкі атаки. “Інтер” також найкраще діє у швидких атаках, на просторі, а проти щільної оборони може застрягти. Тим більше, що обидві команди грають за тактичною схемою 3-5-2, тому здатні перекрити одна одну.

Цифри та факти

  • Результати трьох останніх очних матчів у лізі – дві нічиї та перемога “Інтера” в Мілані з рахунком 2:1. До цих трьох “Інтер” виграв сім очних матчів поспіль з загальним рахунком 25:0
  • Два останні очні матчі в Генуї завершилися нічиїми. До цих двох “Дженоа” програла “Інтеру” вдома три матчі поспіль з загальним рахунком 0:9, а до цього виграла п’ять таких матчів поспіль
  • “Дженоа” виграла три останні домашні матчі Серії А минулого сезону, не пропустивши у двох з них. Перед цими трьома вона не виграла три поспіль – дві поразки та нічия
  • Результати останніх трьох матчів “Інтера” у лізі в гостях – перемога, нічия та поразка. До цих трьох на виїзді у лізі він здобув сім перемог поспіль. Ця серія розпочалася після 1:1 проти “Дженоа”
  • Минулого сезону у лізі “Інтер” забивав в 37-ми з 38-ми матчів. Виняток – виїзд в 35-му турі до “Сассуоло” (0:1)
  • “Дженоа” забивала в семи з дев’яти останніх матчів ліги. Винятки – матчі проти “Роми” та “Лаціо”
  • Минулого сезону “Дженоа” не програла більшість матчів проти команд Топ-10 – три перемоги, дев’ять нічиїх та вісім поразок. Не програла більшість таких і вдома – дві перемоги, чотири нічиї, чотири поразки
  • Минулого сезону “Дженоа” забила у лізі 45 м’ячів. Автори 21-го з них, перший та другий бомбардир команди – Альберт Гудмундссон та Матео Ретегі – вже перейшли до інших клубів. Третє місце в команді за забитими м’ячами у лізі минулого сезону поділили Калеб Екубан та Руслан Малиновський з чотирма кожен

Кадри

Зелінськи, а також захисник Де Фрай не в заявці “Інтера” через ушкодження. Б’юкенен вилетів надовго через серйозну травму. Бастоні, Асллані та Таремі оговталися від ушкоджень і будуть в заявці, але неясно, скільки готові відіграти. Навіть щодо Лаутаро, що грав до середини літа на Копа Америка, Індзагі не впевнений, що вийде з перших хвилин. Всі 90 він точно не відіграє.

Біссек або Павар на позиції правого центрального захисника? Дарміан або Думфріз на позиції правого? А якщо раптом вилетить Бастоні – Аугусто замінить його на позиції лівого центрального.

У “Дженоа” не вистачає гравців в атаці. Ретегі, Гудмундссон, ще й Анкеє та Екубан травмовані. Андреа Пінамонті підписаний вчора, має бути в заявці, але ж не вийде на поле з перших хвилин! Очікується склад, близький до того, що грав в Кубку. Хіба що новий воротар Голліні вийде замість Леалі, захисник Васкес може посунути Вольякко або Бані.

Руслан Малиновський після відходу Гудмундссона, а також опорника Строотмана, повинен отримувати більше ігрових хвилин. Або в центрі поля, де здебільшого грав минулого сезону, або ближче до атаки. В матчі проти “Реджани” він вийшов на заміну на 61-ій хвилині, а на 65-ій віддав гарний асист з позиції “десятки”.

Щоправда, тоді він замінив останнього опорника Баделя. Навряд чи Джилардіно наважиться на такий хід вже з перших хвилин матчу проти чемпіона. Також потужні працьовиті опорники Торсбю та Френдруп мають більше шансів вийти з перших хвилин, ніж Руслан, як і проти “Реджани”. Хоча Джилардіно заявив, що йому потрібен гравець, який пов’язує півзахист з атакою. А так грає Малиновський.

“Дженоа”: Голліні, Бані, Де Вінтер, Васкес, Сабеллі, Бадель, Торсбю, Френдруп, Мартін, Мессіас, Вітінья

“Інтер”: Зоммер, Біссек, Ачербі, А. Бастоні, Думфріз, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян, Дімарко, М. Тюрам, Лаутаро Мартінес