Відбувся матч 3-го туру УПЛ – “Ворскла” зустрілася з “Оболонню”. У перших двох турах полтавці встигли розгромно програти “Шахтарю” (0:5), а потім здолати дебютанта ліги “Лівого Берега” (3:0). “Пивовари” зіграли внічию з “Колосом” (2:2) і поступилися “Руху” (0:4).

УПЛ, 3-й тур.

Ворскла Полтава – Оболонь Київ 2 : 0.

1 – 0. Нестеренко – 24.

2 – 0. Кане – 69.

Ворскла розпочала новий чемпіонат з двох розгромів – програшного із Шахтарем (0:5) та переможного з Лівим Берегом (3:0). Зробити далекоглядні висновки за цими результатами було важко, однак домашній матч проти Оболоні мав додати ясності. “Пивовари” на старті сезону демонстрували найбільш інтенсивну гру без м’яча й ледь не здолали Колос, але тиждень тому пропустили чотири голи від Руха – щоправда, зовсім не по грі.

Перший тайм киян у Полтаві пройшов майже так, як і очікували. Величезна кількість єдиноборств, агресивний пресинг і два небезпечних моменти після ударів з дистанції. На 14-й хвилині забити міг Приймак, який бахнув метрів з 25-ти під поперечку – Ісенко врятував. На 34-й же Суханов закрутив зі схожої відстані у дальню дев’ятку – трохи неточно!

Взагалі, підопічні Валерія Іващенка в перші 15 хвилин вели за ударами з рахунком 4:0, а на перерву пішли при 8:4 на свою користь. От тільки відзначитись гостям не вдалося. Ба більше – Оболонь ще й пропустила на 24-й хвилині внаслідок дальнього пострілу Скляра. Федорівський парирував перед собою, а Нестеренко зіграв на добиванні.

Ще за хвилину Ворскла могла подвоїти свою перевагу. Курко обрізався перед власним штрафним, викотивши пас в ноги Кане – Ібрагім же обійшов Османа, увірвався на правий край та опинився перед Ісенком. Втім, після удару нігерійця м’яч полетів у космос.

Зрештою, відпочивати команди відправились за рахунку 1:0. За 12 хвилин по перерві ворскляни знову отримали шанс відзначитись – Кане виконав скидку на лінію півкола, звідки вистрілив Хрипчук. Федорівський парирував, а Оболонь ледь не покарала за марнотратство. На 61-й хвилині кияни забили у відповідь.

Гол виявився скандальним. Оболонь заробила кутовий, Мединський протиснув Гучека й головою проштовхнув м’яч, після чого розстріляв ворота. От тільки VAR вирішив, що Ігор підіграв собі рукою. На відеоповторах зрозуміти, чи був контакт, важко – на перший погляд здалося, що гандболу не було.

А вже на 69-й хвилині Ворскла закрила питання щодо переможця. Знову підвів Курко, який викотив черговий пас в ноги Кане. Цього разу Ібрагім не пробачив, прошивши Ісенка з гострого кута – 2:0! У компенсований час Островський міг і розгром влаштувати, замкнувши простріл Мякушка, однак постріл з трьох метрів витягнув Федорівський. А момент почався з чергової обрізки Курка…

Ворскля святкує перемогу над Оболонню й тимчасово виходить на другу позицію в УПЛ. Полтавці мають 6 очок у активі. “Пивовари” залишаються п’ятнадцятими.