Упродовж нинішнього сезону доля Манчестер Сіті буде вирішуватися не лише на футбольному полі.

Наближається той час, коли суд нарешті розгляне 115 звинувачень у порушенні фінансових правил. Видання The Athletic поговорило з власниками та топ-менеджерами клубів АПЛ, щоб дізнатися їхню думку щодо можливого покарання для Манчестер Сіті.

Один із керівників, який побажав зберегти анонімність, сказав: “Колективна думка, яку я чув, полягає в тому, що адекватною санкцією має стати настільки суттєве зняття очок – ми говоримо про 70–80 очок, – що це гарантує Ман Сіті сезон у Чемпіоншипі”.

Водночас конкуренти “містян” побоюються, щоб все не завершилося лишень штрафом. Мовляв, це буде фатальним ударом для фінансової стабільності не лише англійського, а й європейського футболу.

Не подумайте, що клуби АПЛ бажають Манчестер Сіті вилетіти. Зовсім, ні. Побутує думка, що дисциплінарні органи мають бути креативними, ухвалюючи рішення. Йдеться про все ті ж 70-80 очок штрафу, але щоб їх знімали не відразу, а розподілили на два-три сезони. З таким покаранням “містяни” б ризикували не потрапити у Лігу чемпіонів, а місце в АПЛ мали б зберегти.