15 серпня на «Дусан Арені» у Пльзені «Кривбас» провів матч-відповідь проти «Вікторії» в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Вікторія Пльзень» – «Кривбас» – 1:0. Перший матч – 2:1.

 Гол: Вашулін (52)

 Попередження: Кліщук (15), Стецьков (43), Хомченовський (76), Аду (89)

«Вікторія Пльзень»: Тврдонь, Ємелка, Гранач, Две, Копіц (Каду, 86), Слончик (Ірка, 51), Калвах, Черв, Гавел, Вашулін (Видра, 71), Шулц

Запас: Вігеле, Сен, Рікардіньо, Сойка, Белло, Москера, Панош, Міка, Метсоко

«Кривбас»: Кліщук, Дібанго, Стецьков, Романчук, Понєдєльнік (Бандейра, 84), Вакулко, Бізімана (Твердохліб, 61), Микитишин (Хомченовський, 61), Луньов (Кожушко, 84), Кузик (Драмбаєв, 72), Аду

Запас: Хома, Маханьков, Соса, Аморозо, Пое

Арбітр: Хорациу Феснік (Румунія)

Стадіон «Дусан Арена» (Пльзень, Чехія).

У першому поєдинку, який відбувся у словацькому Кошице, Кривбас зазнав поразки з рахунком 1:2. Хоча спочатку й вів у рахунку.

Перший тайм матчу-відповіді криворіжці провели на рівних з Вікторією. Вже на старті зустрічі наші земляки провели непогану контратаку, втім, Аду вирішив продемонструвати дриблінг замість того, щоб передати на Луньова.

На 14-й хвилині показала зуби і Вікторія: Кліщук зійшовся у верховій боротьбі за м’яч з Вашуліним і форвард суперників таки переміг. Пощастило, що удар головою пролетів повз ворота. Воротар Кривбаса не стримував емоцій через те, що арбітр не дав свисток у цьому моменті, і у підсумку отримав жовту за розмови. Після цього гра тимчасово перейшла під контроль чехів.

На екваторі дебютної 45-хвилинки у підопічних Вернидуба зірвався чудовий момент: Кліщук передав прямо на Аду, але той невдало обробив м’яч. Кривбас до свистка на перерву провів ще декілька контратак, які так і не увінчалися успіхом.

По перерві чехи вийшли вперед – на 52-й хвилині відзначився Вашулін. Невдовзі потужного удару здалеку завдав також Черв, але Кліщук парирував. Ближче до середини Кривбас зовсім впав у відчай, не створюючи перспективних моментів. Вернидуб згодом виспустив лідерів комнади – Бандейру та Кожушка, та вони нічим зарадити не змогли. Один з найяскравіших гравців Кривбасу, А

До кінця гри протримався рахунок 1:0 на користь господарів, тож Кривбас вилетів з кваліфікації Ліги Європи.