Прімера. 1-й тур 15 серпня.
Севілья. “Беніто Вільямарін”
“Бетіс” 22:30 “Жирона”
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Бетіса”

“Бетіс” посів 7-ме місце в минулій Ла Лізі, і це відмінний результат для клубу, який влітку продав свою головну зірку і чемпіона Європи-2024 Айосе Переса прямому конкуренту – “Вільярреалу”. Ось наскільки їм потрібні гроші.

Заміну Айосе клуб поки не підписав — як, утім, і Гвідо Родрігесу. Трансферна кампанія Вердібланкос триває, і вкупі з травмою Іско це б’є по якості гри – “Бетіс” налаштований, але незбалансований. Підтримка трибун і досвід Пеллегріні — важливі чинники, але комусь же треба втілювати ідеї Інженера на полі.

У літніх спарингах виходило так собі. Так, арабів били легко, але вже з “Кадісом” (0:0) і “Баєром” (1:1) нічого особливого не показали. Авіла, Фекір і Руїбаль поки не виглядають трійкою нападу, здатною на великі перемоги. Цій команді потрібен Х-фактор.

Новини “Жирони”

Якщо “Бетіс” сподівається в новому сезоні втримати своє 7-ме місце, то в “Жирони” завдання ще серйозніше — не провалитися надто глибоко, вперше в історії граючи на два фронти.

Після сенсаційного потрапляння в ТОП-3, каталонці дебютують у ЛЧ, але з ким? Пішли Довбик, Алейш Гарсія, Савіньйо, Коуто і Ерік Гарсія. Так, декого придбали, але лише Крейчі виглядає явним посиленням, інші — ні. За товариськими матчами це теж було видно — 1 перемога в 7 спарингах. Причому “МЮ” (0:4) і “Тулузі” (0:4) влітали дуже боляче.

Безумовно, Мічел вміє дивувати, але вже на “Вільямарині” буде видно різницю між старою і новою “Жиронами”. На додачу — травма Циганкова, якого найімовірніше не буде. Казка каталонців закінчилася — попереду жорсткі будні.

Бетіс” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

“Жирона” востаннє перемагала на “Беніто Вільямарін” у березні 2010-го ще в рамках Сегунди (1:0).

Минулого сезону каталонці були близькими до успіху, але пропустили від Пессельї на останніх хвилинах (1:1). Натомість удома на “Монтіліві” тріумфували 3:2 із дублем від Довбика.

Орієнтовні склади

У “Жирони” під великим питанням Циганков, у “Бетіса” точно не зіграє Іско. Ну, і чекаємо на полі літніх новачків — Дієго Льоренте, Рікардо Родрігеса, Браяна Хіля, Донні ван де Бека.

“Бетіс”: Руї Сілва – Сабалі, Льоренте, Бартра, Рікардо Родрігес – Кардосо, Рока – Діао, Фекір, Форнальс – Хуанмі

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Давід Лопес, Блінд, Крейчі, Гутьєррес – Мартін, Ромеу, ван де Бек – Порту, Хіль